<$BlogRSDUrl$>

diumenge, d’abril 01, 2007

Les dones demanen que la maçoneria es modernitzi «per adaptar-se als canvis socials»

La Gran Lògia Femenina d'Espanya considera que la maçoneria s'ha de modernitzar «per adaptar-se als canvis socials», segons Rosa Elvira Presmanes, gran mestra d'aquesta lògia. «El món canvia i la maçoneria ha de canviar amb ell», va destacar. Amb tot, va precisar també que cal «preservar la tradició». Presmanes, que fa divuit anys que és maçona, presideix aquesta escola iniciàtica formada exclusivament per dones i que va néixer el juny del 2005, després d'independitzar-se de la Gran Lògia Femenina de França, i que té actualment 106 sòcies d'arreu de l'Estat i de «totes les classes socials».
«Es practiquen ritus i mètodes de treball que són fruit d'una vella tradició que se salvaguarda per discreció. No val la pena fer públic el coneixement a qui no el vulgui per al seu propi bé», sosté la gran mestra.
Presmanes lamenta, a més, que les lògies siguin percebudes com una espècie de sectes, cosa que nega rotundament. El secretisme caracteritza ambdues, però Presmanes destaca que «en una secta és molt fàcil entrar-hi i molt difícil sortir-ne, mentre que en la maçoneria passa totalment el contrari». Accedir al món maçó requereix un procés «llarg i difícil», diu, però hi afegeix que les seves portes estan obertes a «qualsevol persona», sempre que demostri que és «honesta i sincera» i vol treballar pel perfeccionament espiritual i moral.

Agència EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?