<$BlogRSDUrl$>

dissabte, d’abril 07, 2007

Fonamentalisme cristià

Els experts valencians troben un 80% de similituds entre el Llençol Sant de Torí i el Sudari d'Oviedo


Experts en l'estudi del Llençol Sant de Torí, pertanyents al Centre Espanyol de Sindonologia amb seu a València, han proposat la realització del primer estudi comparatiu del Llençol Sant amb el Sudari d'Oviedo. La proposta ha sorgit després d'haver detectat “almenys” un 80% de coincidències en distintes taques que apareixen reflectides en les dos teles.
Els especialistes del centre valencià presentaran la setmana que ve, en el II Congrés Internacional del Sant Sudari a Oviedo, les seues últimes investigacions sobre l'autenticitat del sudari, a què se li atribuïx haver sigut utilitzat per a cobrir el cap de Jesucrist en el trasllat de la creu fins al sepulcre.
Entre altres investigacions, s'analitzaran les “nombroses coincidències” entre el Llençol Sant i el Sudari d'Oviedo, “del que ja s'ha pogut esbrinar l'origen de totes les taques que en ell apareixen”, va afirmar ahir el president del Centre Espanyol de Sindonologia, Jorge Manuel Rodríguez.
“La zona del nas i la boca presenta en les dos te les marques molt suaus però idèntiques de líquids fluids darrere de la mort provocats per edema pulmonar”, va explicar Rodríguez.

La mateixa sang
Una altra de les similituds és la que s'observa en la part del bescoll, en la que el tipus de sang que apareix en ambdós llenços “és del grup AB” i en les dos teles es tracta de sang “vital i coagulada, emanada mentres la persona tenia vida”.
El president del centre de València va assegurar que les taques que presenten ambdós teles “són semblants” i “perfectament superposables”. “Les marques provocades per la corona d'espines que va rodejar el cap de la persona que va cobrir encaixen també en les dos teles”.
Durant el simposi, que tindrà lloc del 13 al 15 d'abril, també es tractaran els estudis físics, químics i biològics realitzats sobre el Sant Sudari d'Oviedo així com el seu estat de conservació. Segons Jorge Manuel Rodríguez urgix “conservar de forma apropiada el sudari, tenint en compte la temperatura, humitat i contaminació, ja que actualment no té protecció adequada”.
El congrés comptarà amb la participació de nombrosos experts com el director del Centre Internacional de Sindonologia de Torí, Bruno Barberis; el doctor en Físiques John Jackson, president del Torí Shroud Center de Colorado, Bruno Barberis; el doctor en Físiques Emmanuel Carreira, exprofessor del departament de Física de la Universitat John Carrol de Cleveland o el catedràtic de Medicina Legal de la Universitat de València, José Delfín Villalaín.
300 especialistes analitzaran la investigació proposada pels experts del Centre Espanyol de Sindonologia en el marc d'este congrés que va dirigit tant a investigadors sobre la figura històrica de Jesús de Natzaret com als interessats que vullguen conéixer profundament la investigació que s'està realitzant en este camp.

Las Provincias. (Títol canviat)


This page is powered by Blogger. Isn't yours?