<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de març 04, 2007

Polèmica resolució d’un alt tribunal espanyol

Absolta una curandera que va cobrar 18.000 euros per curar un malalt terminal de càncer

El Tribunal Suprem d’Espanya considera que el client havia de veure un "engany tan absurd i inadmissible"
El Tribunal Suprem ha absolt del delicte d'estafa una curandera condemnada a dos anys i mig de presó per comprometre's a canvi de 18.000 euros a curar un malalt terminal de càncer.
La sentència de l'alt tribunal afirma que "l'esperança és humanament entesa, però la confiança en la màgia no pot comportar la protecció del dret penal".
L'Audiència Provincial de Cadis va condemnar Núria Montero Gallardo a dos anys i mig de presó i multa de 8 mesos amb quota diària de 6 euros per un delicte de continuada d'estafa d'especial gravetat, perquè va aconseguir que dos dels fills d'un malalt de càncer amb metàstasi li paguessin 18.000 euros i un ocell perquè curés el seu pare.

Confiança en poders paranormals
No obstant, el Tribunal Suprem espanyol, en una sentència de què ha estat ponent el magistrat José Antonio Martín Pallín, considera que no es hi ha prou engany per condemnar-la per un delicte d'estafa, perquè "el ciutadà mitjà de la nostra societat té un nivell d'informació sobre aquestes malalties i les seves característiques que difícilment pot al·legar confiança racional en poders paranormals".
"Es considera que no hi ha estafa quan el subjecte passiu va a mèdiums, mags, posseïdors de poders ocults, tiradors de cartes o de bonaventura o falsos endevins, amb unes activitats no es poden considerar com a generadores d'un engany socialment admissible que origini o siguin la base per a una resposta penal. En aquests casos es considera que l'engany és tan absurd i inadmissible que resulta idoni per erigir-se en el fonament d'un delicte d'estafa", explica la resolució.


Cura impossible
Després de destacar que els metges els havien advertit que era impossible la cura del carcinoma que patia el pare, l'alt tribunal afegeix que, en aquest cas concret, era encara més difícil l'engany perquè la filla era administrativa de l'ajuntament, i el fill, auxiliar de clínica, encara que treballés en la construcció.
El febrer del 2001, dos dels fills del malalt incurable van anar al domicili de Núria Montero Gallardo a Jerez de la Frontera perquè una tia seva els havia dit que tenia "poders" i que estava curant un familiar seu.
Després de veure una fotografia del seu pare els va dir que el podria curar si començava el tractament abans d'una setmana a canvi de 18.000 euros, dels quals els clients van descomptar el que els va costar un ocell anomenat Inseparable que van comprar a Ubrique, perquè la curandera deia que necessitava sacrificar animals i extreure'ls els mateixos òrgans que tenia malalts el pare. El pacient va morir el juliol del 2001.

Europa Press


This page is powered by Blogger. Isn't yours?