<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de febrer 20, 2007

Protesta de professionals i alumnes de fisioteràpia
El sector farà una aturada contra el nou decret de teràpies naturals simplement per motius cooperatius


Els professionals de la fisioteràpia de tot l'Estat faran dimarts vinent una aturada simbòlica d'un quart d'hora, entre les dotze i un quart d'una del migdia, per demostrar el seu rebuig al decret català de teràpies naturals, aprovat fa poc pel govern i que ara ha de passar el tràmit parlamentari. Segons el degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), Daniel Jiménez, el decret "fomenta l'intrusisme" i està fora de la legalitat. Els alumnes de fisioteràpia de les 33 escoles universitàries que imparteixen aquests estudis estan convocats a fer tota la jornada de vaga.
Jiménez va explicar que aquesta mobilització és només la primera d'un conjunt d'accions que els col·legiats pensen dur a terme en els pròxims mesos en protesta per l'aprovació del decret, el primer que regula les teràpies naturals a l'Estat. El degà del CFC va avançar que el bufet d'advocats Quatrecasas ja està preparant un recurs contra el text. Segons Jiménez, el decret, "jurídicament, està agafat amb pinces", ja que regula "de forma oculta" alguns títols de l'àmbit sanitari per al qual el govern no té competències i corresponen al ministeri de Sanitat.
El principal motiu de malestar és que, segons el col·lectiu de fisioterapeutes, el decret equipara els professionals de la salut, amb títol universitari, amb persones sense titulació oficialment reglada, cosa que no només "lesiona els interessos dels professionals", sinó que, a més, "posa en perill la salut dels ciutadans".
Jiménez va denunciar que la norma permet que amb una formació de tan sols 300 hores es puguin aplicar tractaments. En concret, el decret regula tres grans grups de teràpies naturals: medicina tradicional xinesa, naturisme i homeopatia. Segons Jiménez, el decret respon a les pressions econòmiques de les escoles de formació privades, que, segons va dir, "es nodreixen de persones provinents del fracàs escolar".

Avui

This page is powered by Blogger. Isn't yours?