<$BlogRSDUrl$>

dijous, de febrer 15, 2007

Investiguen la vident de l’Escorial (Madrid)

La fiscalia de la capital d’Espanya i el ministeri públic portuguès estan investigant les suposades irregularitats i coaccions a les residències i fundacions que va posar en marxa la vident Amparo Cuevas, com a conseqüència de les suposades aparicions de la Mare de Déu a la localitat de l'Escorial, propera a Madrid.
La denúncia dirigida a aquest tribunal per Juan Carlos Bueno, president d'una associació que representa a 30 persones que «han estat o estan captades per un grup de fundacions i associacions l'origen del qual està en les conegudes popularment com a aparicions l'Escorial». «Tenim referències - afegeix la denúncia -, que hi ha centenars d'afectats a Espanya, Portugal i França. Hi ha molts casos que no denuncien per por i per desconfiança en la Justícia davant el poder que tenen aquestes organitzacions. Porten 25 anys causant danys».
Juan Carlos Bueno explica que aquestes organitzacions «capten persones de tota edat, basen la seva pertinença al grup en els missatges de la verge a una vident, sense el reconeixement de l'Església, però tampoc la seva reprovació, la qual cosa dóna peu a tot tipus de manipulacions».
Com a conseqüència, diu, es produeixen una sèrie de danys, entre ells: «Estafes (s'apropien dels diners dels nostres familiars perquè la verge ho mana)», «extorsions (perquè un pare es guareixi ha d'ingressar la seva filla com a adepta»), entre 60 i 80 dones «viuen en condicions de maltractament psicològic i físic»; manipulació de menors («nens des de 7 anys apareixen com a testimonis de «estranys i sagnants fenòmens»).


This page is powered by Blogger. Isn't yours?