<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de gener 03, 2007

Reprenen a Madonna, Tom Cruise i a l'antiga esposa de McCartney per parlar de temes de teràpies i salut sense coneixements

Un grup defensor de la ciència ha reprès a diversos famosos, entre elles Madonna i Heather Mills, antiga esposa de Paul McCartney, per parlar de temes científics i de salut sense tenir coneixements.
El grup, conegut amb el nom de "Sense About Science" ("Ciència amb sentit"), que defensa la importància de les proves científiques, es queixa de la tendència de molts famosos a propagar teories i teràpies absurdes.


No tenen sentit.
Per això ha publicat un fullet en què explica per què algunes d'aqustess teories no tenen sentit i es dóna un número de telèfon al qual poden telefonar els famosos per a contactar amb experts en distints camps que els informen degudament.
Quant a Madonna, el grup es queixa que la cantant s'hagi referit a la necessitat de "neutralitzar la radiació", quelcom impossible, o que Mills relacionés la ingesta de llet amb l'obesitat infantil.
Segons Tracey Broown, directora de "Sense About Science", ningú espera que els famosos siguin experts científics, però el pitjor és que moltes vegades es dediquen a popularitzar teories absurdes.

Un poder, Una responsabilitat.
"Hi ha nombrosos exemples d'actors i de músics que tracten d'espantar a la gent amb afirmacions sobre vacunes o pesticides quan són temes sobre els quals gairebé no en tenen idea si és que tenen alguna", critica el conegut escriptor de temes científics Simon Singh, citat pel diari "The Times".
"Els famosos tenen una gran influència sobre el públic en general, però haurien d'assegurar-se que fan més bé que dany verificant els fets abans de fer proclames públiques", va ressaltar Singh.
Una cosa semblant va ocórrer l'any passat quan l'Associació de Psiquiatria d'EUA (APA) va qualificar de "irresponsables" les declaracions de l'actor Tom Cruise, qui va afirmar que aquesta branca mèdica és una "pseudociència" i va posar en tela de judici el valor dels fàrmacs contra la depressió.
Steven Sharfstein, president de l'APA, va dir en un comunicat que "és irresponsable que el Senyor Cruise aprofiti la seva publicitat cinematogràfica per a promoure punts de vista ideològics i tractar de convèncer a persones amb problemes mentals de què no cerquen l'ajuda mèdica que necessiten".

Jo sé, jo dic.
En una de les seves entrevistes, l'actor es va mostrar escèptic sobre les bondats de la psiquiatria en explicar els ensenyaments de l'església de La Cienciologia a la que pertany.
"Abans de ser un seguidor de la Cienciologia mai vaig creure en la psiquiatria. I en estudiar ara la història de la psiquiatria, comprenc més i més per què no creia en la psicologia. Jo sé que la psiquiatria és una pseudociència", va assenyalar.
Cruise també va criticar l'actriu Brooke hields, qui va revelar que havia utilitzat medicaments contra la depressió, i va dubtar sobre l'eficàcia d'aquestes medicines en afirmar que només serveixen per a ocultar un problema.
L'APA, que representa a uns 36.000 metges especialistes en problemes mentals, va indicar que durant molts anys s'han realitzat estudis sobre els tractaments psiquiàtrics i els fàrmacs per als problemes de naturalesa mental.
"Els medicaments poden ser part important i vital en un pla de tractament integral i individualitzat. Com en altres àrees de la medicina, els fàrmacs són una forma segura i eficaç de millorar la qualitat de vida de milions de nord-americans que tenen problemes de salut mental", va dir l'APA.

Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?