<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de gener 30, 2007

El Govern de Catalunya aprova el Projecte de decret de les teràpies alternatives

La llei vol controlar un sector en el que es barregen alguna tècnica mèdicament lícites, però no massa rellevant amb altres basades purament amb creences. El Projecte de decret regula les condicions per a l'exercici de determinades teràpies naturals i crea la Comissió Assessora per a la Regulació de la Teràpies Naturals. Es tracta d'un decret pioner a Europa que pretén establir els requisits tècnics necessaris i la formació específica que han d'acreditar els establiments, les escoles i els professionals que les exerceixen. La idea és que si no es pot acabar amb una cosa, almenys tenir-la sota control. Però manca valor per lluitar contra aquests fraus de soca-rel.
Segons un estudi del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, les teràpies naturals a Catalunya són utilitzades per un 67% de pacients crònics. S'estima, a més, que un 30% dels ciutadans han fet ús, alguna vegada, d'aquests tipus de teràpies i que actualment existeixen uns 3.500 establiments, 5.000 pràctics i 60 escoles de teràpies naturals.
El Projecte de decret de teràpies naturals regula:

- Els requisits estructurals, d'equipament i d'activitat que han de complir els establiments de teràpies naturals per a la seva autorització i registre.
- El procediment d'autorització dels establiments de pràctica de teràpies naturals.
- Els requisits del personal no sanitari per a l'aplicació de les teràpies naturals; la formació i l'avaluació de coneixements i competències d'aquest personal.
- Els requisits d'acreditació dels centres de formació en teràpies naturals.
- La creació i regulació de diversos registres associats al control de les autoritzacions i acreditacions atorgades.
- El règim de control i sancionador a l'àmbit de les teràpies naturals.

Les teràpies que regula són: Naturopatia, naturopatia amb criteri homeopàtic, acupuntura, teràpia tradicional xinesa, kinesiologia, osteopatia, shiatsu, reflexologia podal, espinologia, drenatge limfàtic, quiromassatge, diafreoteràpia, i alliberació holística d'estrès amb tècniques de kinesiologia.

Text del projecte de decret:
http://www10.gencat.net/gencat/binaris/20070130_text_terap_tcm32-52948.pdf

Veurem que passa en el parlament d’aquest país!


This page is powered by Blogger. Isn't yours?