<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de desembre 20, 2006

Un estudi parlamentari francès proposa una persecució legal contra les sectes


A França hi ha entre 40.000 I 80.000 nens que creixen en un entorn sectari i corren seriós perill de patir seqüeles la resta de la seva vida, no sols en la seva personalitat, sinó també en la seva salut. Una comissió parlamentària presidida pel conservador (UMP) George Fenech que ha investigat aquest tema va fer públic ahir el seu informe en què denuncia la "negligència" dels serveis públics en afrontar aquest fenomen.
Un informe Parlamentari denuncia la negligència dels serveis públics davant els perills que amenacen els menors que viuen en sectes.
L'informe considera que a aquests menors "se'ls roba la infància" i corren Seriós perill de patir greus problemes quan arriben a adults a causa de l'adoctrinament a què són sotmesos, les condicions sovint precàries en les que viuen, la falta de controls sanitaris com les vacunacions i la dubtosa escolarització que segueixen. A França, constitucionalment, els pares tenen dret a no escolaritzar els seus fills i educar-los en casa si així ho desitgen. A canvi, teòricament, han de sotmetre's periòdicament a controls del sistema educatiu.
Els parlamentaris denuncien que els controls que es realitzen no són efectius i acusen als serveis públics de "negligència" i fins i tot de "complaença" amb els moviments sectaris. L'informe fa un esment específic a determinades sectes que ofereixen serveis de "ajuda escolar" que en realitat són tècniques de proselitisme. I menciona concretament a l'Església de la Cienciologia, que des de 1985 disposa a París d'un institut de classes particulars de matemàtiques, que proposa "donar consells als pares i ajudar el xiquet a descobrir i aconseguir els seus objectius".
L'informe fa referència a altres sectes com la de Sokka Gakkai, d'inspiració budista, o la secta Tabitha's Place, una comunitat bíblica que pretén viure com els antics cristians, va eixir recentment a la llum pública quan dos membres de la comissió van visitar un dels seus centres prop de Pau, en el sud de França i els francesos van descobrir que aquells nens desconeixien tot del món exterior.
Els diputats, que van investigar sobre aquest assumpte durant més d'un any, fan en el seu informe 50 proposicions per a afrontar els perills del fenomen sectari que se centren a controlar les condicions d'escolarització de la canalla i reforçar el seguiment mèdic. Una d’aquestes propostes, per exemple, demana que es penalitzi el rebuig a la vacunació i que no sigui possible negar-se a una transfusió sanguínia en cas de necessitat.
Només un dels 30 diputats que formen la comissió, Christian Vanneste – també de la governamental UMP – es va desmarcar de l'informe. Entre les principals raons que indica Vanneste en un comunicat per a explicar per què no ha votat l'informe, figura el fet que es deriven proposicions discriminatòries en termes legals.
Els testimonis de Jehovà, que a França tenen l'estatut d'associació de culte i compten –segons dades del Govern– amb 45.000 adeptes, però que els parlamentaris inclouen a la galàxia sectària, van denunciar haver-se convertit en un "objectiu obsessiu" de la comissió.

J. M. Martí Font. El País


This page is powered by Blogger. Isn't yours?