<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de desembre 23, 2006

Ridículs: la majoria dels Nord-americans creuen en els àngels

Nova York.- Un 81 % dels Nord-americans creu que els àngels existeixen, encara que no hi ha consens a l'hora de definir què són, segons una enquesta publicada avui.
El sondeig realitzat per AP-America Online (AOL), que també mostra l'actitud dels nord-americans respecte a Santa Claus, indica que els protestants creuen més en els àngels que els catòlics (91% enfront de 80 %).
Els majors creients en els esperits alats són els cristians evangèlics (97 %), però fins i tot entre la gent sense cap tipus de creença religiosa, més de la meitat considera que els àngels són reals.
L'enquesta deixa clara també que una cosa és creure en els àngels i una altra prou diferent definir el que són i recull exemples de persones que diuen haver estat en contacte amb àngels.
És "una presència que sents al teu voltant", va dir Elizabeth Daves, de 63 anys, qui assegura que les criatures angelicals l'han reconfortat des que la seva sogra va morir a la casa.
Edward Pelz, de 80 anys, va dir creure que els àngels el guien, encara que es va declarar incapaç de descriure la sensació que sent quan té contacte amb ells.

Santa Claus, líder fins als vuit anys
Quant a Santa Claus, el sondeig indica que de nens el 86 % dels nord-americans creia en aquesta figura associada al Nadal i que l'edat mitjana en què van deixar de creure fou els vuit anys.
El 51 % dels adults considera que Santa Claus té un paper fonamental en les celebracions nadalenques, però un 47 % el culpa de la pèrdua de significat religiós d'aquestes festes.
El sondeig telefònic d’AP-AOL es va fer fet a 1.000 adults entre els dies 12 i el 14 de desembre per Ipsos, una empresa d'investigació especialitzada en enquestes. El marge d'error és de més o menys tres punts percentuals

EFE

This page is powered by Blogger. Isn't yours?