<$BlogRSDUrl$>

divendres, de desembre 15, 2006

Quan la fantasia intenta compensar la falta d'informació

Diuen que ha reaparegut el xuclacabres a Mèxic

Tulacingo, Hidalgo.- En la comunitat La Lagunilla, pertanyent a Tulancingo, despús-ahir, va succeir un cas excepcional que preocupa i manté atemorits els veïns. Va haver-hi qui va dir: "Va tornar el «xuclacabres»".
En clarejar, set borrecs van aparèixer brutalment lesionats. Un més presentava un clot en un costat, el que li va causar la mort. La resta presentava ferides, però va sobreviure.
Fa diversos anys, suposadament un estrany animal, a qui van denominar "el Xuclacabres", es va ficar a diversos corrals i va matar a desenes de borrecs i bocs.
El matí de dimecres passat, José Isabel Illes va acudir al corral situat en la seua propietat i terrible sorpresa Es va emportar en veure l'escena. Preocupat, va cridar a Seguretat Pública de Tulancingo.
El director de la corporació, Luis Alvarado Mayorga, va indicar que el borrec mort tenia un orifici d'uns sis centímetres de diàmetre. En aquest cas, va sorprendre que el cercle estava ben delineat.
José Isabel va relatar que aqueixa matinada va escoltar que els seus gossos lladraven, però ho va considerar normal. Fa com un mes, va afegir, va trobar també una ovella morta, sense ulls i sense rastres de sang. L'amo del ramat oví va dir estar desconcertat i no troba una resposta a aquests fets.

Ovelles de la família van morir en semblants circumstàncies

Al lloc dels fets, Isabel Illes va agregar que uns 30 borrecs de diversos familiars han estaven morts i també presentant greus lesions.
En diferents domicilis i temps, primer van ser oques o ànecs; després van seguir els ovins. Eladio Islas Duarte va perdre nou animals; Eufrasia, dels mateixos cognoms, set, i Porfirio Márquez, cinc.
Cap altre veí ha comunicat una situació semblant amb el seu ramat. "Estic segur que no es tracta de mossegades de gos", va exposar el queixós. A més, va precisar, el seu corral està protegit amb una arnès d'un metre 50 centímetres i damunt un tauler. Un ca no arriba a botar aqueixa altura.

Sol·licite que un veterinari faça proves els animals

José Isabel va demanar que un veterinari revise i faça estudis tant a l'ovella morta com a la resta. Tem que després de l'agressió estiguen contagiats d'alguna malaltia, considerant que l'atac va ser d'un altre animal. Així mateix, es determine quina espècie va poder haver causat aqueixes estranyes lesions.
Alvarado Mayorga va parlar amb el metge veterinari del Rastre Municipal, qui es posaria en contacte amb l'amo dels ovins. Mentrestant, José Isabel intentava curar les lesions dels seus animals.

Claudia González-Rubio, El Sol de Tulancingo

This page is powered by Blogger. Isn't yours?