<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de desembre 03, 2006

Imatges de Sant Pancraci «made in Xina»

La Policía Nacional ha detingut cinc comerciants xinesos que es dedicaven a importar a diverses ciutats de l'Estat espanyol falsificacions d'imatges religioses. Els arrestos s'han fet a Barcelona, Madrid, València i Sevilla i van ser possibles perquè una empresa xinesa ho va denunciar.
En l'operació, segons va informar ahir la direcció general de la Policía Nacional i de la Guàrdia Civil, s'han intervingut 9.298 rèpliques d'imatges autèntiques valorades en 158.960 euros. Entre altres imatges, la policia va trobar les reproduccions de Sant Pancraci, una de les més sol·licitades pel sorteig de la loteria de Nadal; la Verge del Rocío i la Verge del Carme. Els cinc detinguts es dedicaven a la reproducció, importació, emmagatzematge, distribució al majorista i venda d'imatges religioses. Aquesta és la primera vegada que es detecta a l'Estat espanyol la falsificació d'aquest tipus d'imatges.
Una empresa xinesa que es dedica a la venta de ceràmica, sobretot d'imatges religioses, era víctima d'aquest frau i ho va denunciar a la policia. Els representants d'Anda Import Export, SL van denunciar Regal Liu, SL perquè importava massivament des de la Xina i comercialitzava a l'engròs aquestes falsificacions d'imatges religioses. Les dues mercantils havien intentat arribar a un acord mitjançant la negociació i el notari, però com que no ho van aconseguir, l'empresa perjudicada va denunciar el frau.
Arran de la denúncia, la policia va començar a investigar els fets i va comprovar que la majoria de la mercaderia que l'empresa importava a Madrid, després era derivada a les demarcacions de Barcelona, València i Sevilla. Aquí, altres mercantils xineses del mateix grup familiar feien l'autèntica distribució. Els agents van escorcollar naus industrials de Badalona, Fuenlabrada (Madrid), Manises (València) i Sevilla, on es van decomissar les falsificacions. També s'han detingut cinc xinesos, un dona de 39 anys a Barcelona, un home de 44 a Madrid, un home i una dona a València i un home a Sevilla. A Barcelona, la policia ha requisat un total de 3.320 imatges.

Núria Segura. El Punt

This page is powered by Blogger. Isn't yours?