<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de desembre 20, 2006

Això sí és criptozoologia i no el folklore del llac Ness

Trobades 52 noves espècies al cor de Borneo

Les jungles de les grans illes d'Indonèsia contenen un tresor biològic tan ric com amenaçat pel foc i l'erosió. El World Wildlife Found (WWF) va informar ahir que només en un any de treballs els científics han identificat almenys 52 espècies fins ara desconegudes d'animals i plantes a les regions muntanyoses de Borneo. L'informe del WWF detalla 30 espècies úniques de peixos, dues de granotes arborícoles, 16 varietats de gingebre i tres espècies de plantes de fulla ampla.
El WWF sosté en el seu informe que aquests descobriments subratllen la necessitat de conservar l'hàbitat de la tercera illa més gran del món i les espècies que hi viuen. "Com més hi mirem, més hi trobem", assegura Stuart Chapman, coordinador del Programa del Cor de Borneo del WWF. "Aquests descobriments --afegeix-- reafirmen la posició de Borneo com un dels centres de biodiversitat més importants del món".
Entre les criatures que fins ara eren desconegudes per a la ciència figura el segon vertebrat més petit del món, un petit peix que no arriba als nou mil·límetres de llarg i que viu en pantans d'aigua àcida, així com sis espècies de peixos lluitadors siamesos, una d'elles amb una brillant marca turquesa. També s'ha identificat un peix gat amb un ventre que li permet adherir-se a les roques.
Entre les plantes, el nombre de varietats de gingebre identificades dobla el nombre de plantes del gènere Etlingera conegudes fins ara. "Les remotes i inaccessibles selves del cor de Borneo són una de les últimes fronteres de la ciència", va concloure Chapman.

El Periódico de Catalunya


This page is powered by Blogger. Isn't yours?