<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de novembre 01, 2006


Torna el Magic i de nou guaridors i vidents a la premsa

Ara li toca a Eugeni de Diego

La primera predicció la va realitzar, sense ser plenament conscient del pas que havia donat cap al futur, als set anys i abans de complir els vuit. Els seus pares, Joaquín de Diego Prats i Rosa Orozco Esteve, que residien a Catalunya, eren aficionats a buscar bolets per boscos i muntanyes i aquell dia de tardor anaven a eixir de casa amb les cistelles a la mà i disposats a tot.

Eugeni de Diego, el noiet que estava marcant un futur, els va dir que no sortissin, que no anessin, perquè, si ho feien, patirien un accident i que ell, com a conseqüència d'aquell succés, hauria d'anar a dormir a casa de la seva tia Antònia, sense que aquella asseveració suposés cap crítica per a tal senyora. Els pares no li van fer cas, van eixir a buscar bolets, van tenir un accident de circulació i la tia Antònia va anar, efectivament, a buscar a l’Eugeni. La primera predicció fou correcta.

Eugeni de Diego i Orozco, nascut a Badalona l'1 de juny de 1958, guaridor, vident i ara, a més, coach, intervindrà el dissabte dia 4 en la important reunió de Magic Internacional, en la Fira de Barcelona, on es reuniran durant tres dies, de la mà de Sebastián d´Arbó.

La conferència que pronunciarà Eugeni de Diego a migdia girarà sobre la força del magnetisme animal i l'obra del metge alemany Franz Anton Mésmer (1734-1815), un clàssic que va arribar a certes cotes de popularitat encara que en els últims anys de la seva vida les seves teories sobre la sanció, magnetisme i hipnosi van ser discutides.

Cal assenyalar que en la família d'Eugeni de Diego, l'àvia Eulalia Prats Ors, n’era també guaridora i utilitzava, a més, la imposició de mans sobre els nois amb dolors, aconseguint resultats més o menys importants, segons referències. Els altres membres de la família no es van dedicar a aqueixa activitat. Un tal Fernando de Diego, besavi d'Eugeni, procedia, sembla, de família noble potser vinguda a menys; va ser mestre, va treballar a la Granja de Sant Ildefons, a Segòvia, i va casar amb María Pérez Vela, planxadora a Madrid i al servei de l'equip de tasques domèstiques de la infanta Isabel. Eugenio de Diego, el fill d'ambdós, va treballar com vidrier en la que seria la fàbrica de cristall del reial lloc de La Granja.

Alfons XIII fora d'Espanya i en plena Repúblic, l'avi Eugenio de Diego es va traslladar a Catalunya i durant la Guerra Civil va participar en algunes de les batalles potser del front de l'Ebre, amb els republicans. Després de la guerra va passar per presó i en sortir va casar amb Eulàlia Prats Ors, filla d'uns pescadors que vivien en el Poblenou, i l'única de la família amb traces de ser curandera i amb el son costum de la imposició de mans.

Els pares del curandero Eugeni de Diego, ell metal·lúrgic i ella perruquera, van viure primer en Sant Adrià de Besòs i després a Badalona. En aquesta localitat Eugeni va acabar el seu batxillerat, només fins al sisè curs, per a treballar després i durant cinc anys en una impremta, Inbotsa, propietat d'un tinent d'alcalde franquista.

En aquella impremta ubicada al carrer Miquel Servet, Eugeni de Diego, que ja havia fet la primera predicció i es veia dotat per a preveure més coses i més fets, va ser caixista, minervista, va treballar amb la màquina plana i es va iniciar en l'òfset. Després, ja als vint anys, va muntar la seva pròpia impremta, Ràpid Graf, a Terrassa, i ja s'iniciava com a guaridor i vident. "Un dia, i això seria cap a 1979 o potser 1980, circulava amb cotxe per la carretera de Terrassa a Viladecavalls i vaig poder veure al cel unes llums en zig-zag i vaig sentir una veu interior.

I aquella veu em va dir que en arribar a casa tornaria a veure aqueixa llum, i així va ser", assenyala sense confirmar ni desmentir l'existència d'objectes volants no identificats.

A 30 anys va deixar la impremta de Terrassa i ja es va dedicar en cos i ànima al seu treball de curandero tant en un pis quant en una botiga especialitzada.

Va estudiar el món espiritual, es va endinsar en la naturopatia, en l'homeopatia, en l'acupuntura i en les altres falses teràpies com la neurotecnologia, barrejant la imposició de mans amb consells sobre dietes sanes.

"En realitat, la major part dels pacients que acudeixen a les meves consultes a Barcelona o Madrid pateixen depressions o atacs d’angoixa, que són, d'altra banda, les malalties d'aquest segle i del passat. Puc entendre que la major part de les malalties són d'origen emocional", assenyala el guaridor.

Eugeni de Diego competeix ara amb la moda estrangera dels coach, entrenadors personals d'origen anglosaxó, que fan el mateix que els guaridors encara que, això sí, "no realitzen la imposició de mans, no s'interessen pels tractaments alimentaris, ni segueixen certament les teories de Mésmer", apunta de Diego.

Eugeni de Diego col·labora en diversos programes de divulgació, un d'ells a la ràdio a través de RAC 1, els dissabtes a la nit, i en hores lliures es dedica amb la seva família a l'art de la falconeria. Per la terrassa de la casa que habita han passat i volat àguiles i falcons pelegrins i en l'actualitat té un falcó brokey espanyol i un mussol reial siberià, de color blanc, com la neu, que fa les delícies de la seva família i de tots els veïns a qualsevol hora del dia i també de la nit.

Basat en un text de Rafael Wirth més amable amb Eugeni de Diego

La Vanguardia


This page is powered by Blogger. Isn't yours?