<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de novembre 18, 2006

S'inaugura a Peníscola, Baix Maestrat, una exposició sobre els templers

Es titula '700 anys després. Els cavallers del Temple o la vigència d’un mite'

Amb la finalitat d'aportar nous elements al coneixement de la societat medieval de la Mediterrània avui s'inaugura a la sala estable del castell de Peníscola l'exposició '700 anys després. Els cavallers del Temple o la vigència d’un mite', que proposa una exploració de l'orde del Temple, el més important de l'edat mitjana. L’exposició, que es podrà visitar fins el 8 de gener, ofereix molts dels vestigis que van deixar els templers.
L'exposició vol explicar la cultura d'aquells religiosos guerrers, que van reeixir a formar un univers elitista i tancat a l'Europa dels segles XII-XIV.
“El cavallers de l’orde volien conquerir territoris per a la cristiandat des de l’Occident fins Orient i protegien els pelegrins que anaven a terra Santa”, explica Àngels Casanovas, comissària de la mostra en el castell de Peníscola. Res a veure amb lògies, maçons i ocultisme.
Els templers van morir perseguits. Acusats d’heretges, la Església per a la qual havien lluitat contra el musulmà durant dos segles, va expropiar el seu excels patrimoni. Exposicions com aquesta pretenen eliminar de l’absurda fama del Temple paraules com obscurantisme i clandestinitat.

Agències

This page is powered by Blogger. Isn't yours?