<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de novembre 11, 2006

A nova gent, noves bestieses

Investiguen la venda d’animals exòtics per fer màgia negra

La Policia Municipal de Madrid (Espanya) investiga si un magatzem de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) és l’epicentre d’un negoci basat en la venda d’animals exòtics per usos esotèrics. Els agents han inspeccionat quatre botigues de la capital de l’Estat espanyol i han intervingut dues potes de mico, una granota africana i una peülla d'elefant.
En un primer moment la investigació es va encarrilar cap a un local de la ciutat de Girona (Gironès), i els municipals madrilenys van arribar a contactar amb la policia gironina, però ara les investigacions estan centrades a Santa Cristina. De moment no hi ha hagut cap detenció i es desconeix encara el magatzem que la policia té en el punt de mira.
La investigació està en marxa, però des de l’Ajuntament de Madrid ja van avançar ahir que entre les restes d’animals intervingudes hi ha també pells de jaguar, ossos i carn de serp pitó, nombrosos coralls, quadres amb insectes i restes de pells i de plomes d'animals exòtics que no s'han pogut identificar.
La Policia Municipal de Madrid va fer aquests comissos en el marc de les inspeccions que fa habitualment a les botigues de la ciutat on es venen articles de bijuteria, herbes i pocions d'origen desconegut, així com restes d'animals, molts dels quals estan protegits per convenis internacionals, per a usos de màgia negra i de santeria.
Algunes de les peces intervingudes són restes d’animals que estan específicament protegits pel Conveni Internacional Cites (Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre) i és per això que s’ha donat l’avís a les autoritats competents.
Molts d'aquests objectes intervinguts per la policia estaven exposats per a la seva venda directa al públic, mentre que altres s'exhibien en sales condicionades per a consultes de vidència. Dos dels establiments investigats estan situats en el districte Centre de la capital espanyola, un a Chamberí i un altre a Chamartín.

Així mateix s'han requisat sabons, herbes i ampolletes amb substàncies que no han passat pel control dels serveis sanitaris. La Policia Municipal ha donat compte del material intervingut al Ministeri d'Economia i Hisenda i a l'autoritat administrativa Cites perquè prengui les accions que consideri oportunes.


Diari de Girona


This page is powered by Blogger. Isn't yours?