<$BlogRSDUrl$>

dilluns, de novembre 06, 2006

Màgic 2006. La crònica del diari ADN sobre la fira de l'absurd

Apuntin-se aquest número: 73.808. Es tracta de la xifra corresponent al número de loteria que venen en l’estant de la vident Rossana Lara, patrocinadora de la XXIIa edició de Magic Internacional que va tancar ahir després de la visita d'unes 50.000 persones.
Tractant-se d'una fira esotèrica, potser hi hagi més possibilitats d'atraure la sort amb aquest número que amb qualsevol altre. Però els diners no és el que més interessa als visitants que han passat per Màgic aquests tres dies. Vidents, tarotistes i beats coincideixen en el principal interès de les consultes (que oscil·len entre els 20 i els 30 euros): l'amor. "La gent pregunta molt pel sentimental", afirma la tarotista Jasmine. "És el que mou el món".
Per a Saray, "totes les preguntes tenen resposta". No tira les cartes del tarot per a guanyar diners i sosté que "aquí hi ha molt de fantasma". Considera que els que es dediquen a açò són simples catalitzadors i reconeix que la vidència no es té 24 hores al dia. "Primer que res, el que has de tenir és humilitat i ser honrada amb el que fas".
Igual que altres companys de professió, Saray creu que molts dels clients són persones amb dificultats "que no volen anar al psicòleg". Denuncia que hi ha molta gent que treballa en açò només pels diners i que coneix casos de vidents que cobren més de 120 euros per visita. Diu conèixer a persones que s'han gastat entre un i dos milions de pessetes per a llevar-los el mal d'ull. "I els mals d'ull no existeixen".
Algunes marques aprofiten l'èxit del saló per a intentar vendre els seus articles de neteja i descans. Així, planxes i aspiradors, coixins, sofàs i llits comparteixen espai amb pedres, espelmes, amulets i encens en aquesta fira espiritual. Entre les botigues esotèriques, destaca Divino Sabat que ha presentat, i amb molt d'èxit, una gamma de productes basats en la saviesa dels àngels.

Clara de Cominges, ADN


This page is powered by Blogger. Isn't yours?