<$BlogRSDUrl$>

dimarts, d’octubre 24, 2006

Zimbabwe contra els mites de la SIDA

Una organització de lluita contra l'abús sexual de menors en Zimbabwe està portant endavant una campanya perquè els curanderos deixen de propagar el mite que tenir relacions sexuals amb una verge pot curar la SIDA.

"Les verges no curen la SIDA. Això és un mite", diu la samarreta.

Aquest mite ha portat que es violen moltes xiquetes ja que, segons els qui cometen aquests actes, la sang d'una verge servix per a "netejar" la sang del portador del virus del VIH.

Fa poc, l'organització Xarxa de Xiquetes va realitzar una trobada en l'est del país amb representants del govern, caps tribals i curanderos per a parlar del tema.

La reunió va tenir lloc en un poble on hi ha una clínica per a tractar xiquetes que han sofert aquest tipus d'abús.

Casos

Durant el trobo es va presentar una obra en què un guaridor li deia a un pacient amb SIDA que es gitara amb una verge i que així es curaria.

Després una xiqueta de huit anys va contar com son pare l'havia violat quan tenia a penes dos anys.

La mare de la xiqueta va denunciar el pare, que més tard va morir a la presó. Després la mare també va morir i la xiqueta va quedar òrfena.

Una altra xiqueta, de 14 anys, va dir que el seu oncle l'havia violat i deixat embarassada. La seua tia la va expulsar de la casa i la xiqueta va acabar avortant als sis mesos.

La directora de la Xarxa de Xiquetes, Betty Makoni, va reconèixer que ningú en la reunió va admetre haver recomanat alguna vegada que tenir relacions sexuals amb una jove curava la Sida, però encara així va dir que el trobo va ser positiu.

BBC News


This page is powered by Blogger. Isn't yours?