<$BlogRSDUrl$>

dilluns, d’octubre 02, 2006

Una dona mor de gana a l'Índia per un ritu religiós

Vimla Devi, una dona hindú de 60 anys, ha mort avui a la ciutat de Jaipur --al nord de l'Índia-- després d'estar 22 dies en dejuni, segons ha informat la premsa local.

La dona pertanyia a la religió jainista i ha mort seguint el ritu Santhara, que equival a una eutanàsia per defalliment. La pràctica es produeix en casos extrems, quan el creient sent la necessitat d'acabar amb la seva vida d'una manera pacífica i contemplativa i allunyant-se a poc a poc del món terrenal.

Devi va anunciar a la seva família la decisió de deixar de menjar i de beure després que se li diagnostiqués un càncer de cervell. El seu marit i els seus fills no van mirar de dissuadir-la fins que el deteriorament de la salut de la dona era irreversible.

Polèmica i investigació

El cas de Vimla Devi ha revifat la polèmica sobre si és lícit o no permetre que algú se suïcidi per motius religiosos. Una investigació oficial aclarirà si algun dels seus familiars o les autoritats locals, que coneixien els fets, hi tenen alguna responsabilitat criminal.

La religió jainista, amb quatre milions de seguidors a l'Índia, va ser fundada al segle VI i promulga el dejuni i la mortificació com a formes d'acostar-se a la divinitat, però condemna la violència i l'assassinat de qualsevol ésser viu, inclosos els insectes i els bacteris.

EFE

This page is powered by Blogger. Isn't yours?