<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de setembre 27, 2006

El Vaticà excomunica el bisbe exorcista Milingo per consagrar quatre sacerdotsEl Vaticà va excomunicar ahir l'arquebisbe emèrit de Lusaka (Zàmbia) i popular exorcista Emmanuel Milingo, de 76 anys, pel fet d'haver consagrat com a bisbes i sense cap autorització als Estats Units quatre sacerdots. Aquests també han rebut la pena més severa que aplica l'Església catòlica.
Segons la Santa Seu, Milingo ha incorregut en l'excomunió latae sententiae, prevista en el cànon 1.382 del codi de dret canonge, en què s'indica que tant "el bisbe que confereix a algú la consagració episcopal sense mandat pontifici" com aquell que la rep incorren en aquest tipus de càstig. En una nota feta pública ahir, el Vaticà també afegeix que el religiós ha protagonitzat una sèrie d'"irregularitats i d'actes d'oberta ruptura de la comunió amb l'Església".
L'any 2001, Milingo es va casar amb l'acupunturista coreana Maria Sung, de la secta Moon. Poc temps després se'n va penedir, i fa 15 dies va recuperar la seva vida matrimonial. A aquestes actuacions, que han acabat amb la "vigilant paciència" del Papa, s'hi afegeix la consagració episcopal de quatre sacerdots diumenge passat a Washington. Precisament, aquests capellans pertanyien a l'associació Capellans Casats, que va ser fundada per Milingo al juliol i considerada per l'Església com una entitat "que ha sembrat el desconcert i la divisió entre els fidels".
Rossend Domènech. El Periódico de Catalunya


This page is powered by Blogger. Isn't yours?