<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de setembre 26, 2006

Científics descobreixen una possible explicació per la sensació de ser vigilat

Es tracta d'un estudi que revela per què de vegades sentim la presència d'algú quan estem sols. El fenomen es deu a una inusual activitat elèctrica al cervell.
Alguna vegada t'has sentit perseguit?, has notat que et vigilaven quan estaves completament sol?, has sentit la presència d'algú en una habitació buida? Doncs, segons els investigadors del Hospital universitari de Ginebra (Suïssa) tots aquests fenòmens s'expliquen a causa de certes activitats cerebrals.
Els estímuls elèctrics repetits creen la sensació d'una presència a l'espai proper.
En l'estudi, publicat íntegrament per la revista britànica "Nature" es parla d'una "persona-ombra" que produiria aquestes sensacions i que estaria generada per una inusual activitat elèctrica al cervell.
Els investigadors expliquen el cas d'una noia de 22 anys, sense antecedents de problemes psiquiàtrics amb què estaven provant un tractament per a l'epilèpsia.
Durant aquest procés, quan una regió del seu cervell era estimulada elèctricament, la jove descrivia la percepció d’una espècia de "persona-ombra" que imitava els seus moviments.
"Els estímuls, aplicats repetidament, produïen en ella la sensació d'una presència en l'espai proper", va explicar Olaf Blanke coautor de l'estudi.
La noia va descriure a la "persona invisible" com a jove i de sexe indeterminat .Una ombra que no parla ni es mou i la posició de la qual és idèntica a la del 'perseguit'.
L'explicació d'aquests fenòmens, que afecten tant malalts mentals com a persones completament sanes, poden servir per a entendre millor manifestacions psiquiàtriques com ara la paranoia o la mania persecutòria.

AgènciesThis page is powered by Blogger. Isn't yours?