<$BlogRSDUrl$>

diumenge, d’agost 27, 2006

Hi ha fantasmes a Palau

Diuen que els fantasmes existeixen i que els han vist fins i tot en edificis oficials com el Palau de la Generalitat de València i l'antiga seu de la Conselleria de Sanitat.

Al març de 1990, un vigilant dels despatxos de les conselleries de Sanitat i Treball assegurà haver-hi vist l'espectre d'una partera que buscava el seu bebè La visió d'aquest suposat fantasma mai es pogué demostrar. El caçafantasmes Jesús Genaro es dedica a recórrer els corredors i sales de l'antiga clínica de maternitat La Cigonya, actual seu de la Conselleria de Benestar Social. Les gravacions de vídeo, els aparells de raigs infraroigs per a captar psicoimatges, els detectors d'aire i moviment i les psicofonies donaren un resultat negatiu.

Setze anys després, un altre vigilant de seguretat véu amb sorpresa una estranya imatge circular que es movia al costat dels murs del Palau de la Generalitat. Succeí el passat mes de juny, pocs dies abans de la visita del papa .

Però en aquesta ocasió, el suposat espectre sí que es pogué gravar. El modern sistema de seguretat de l'edifici del carrer Cavallers, amb circuit tancat de televisió inclòs, possibilità el registre i posterior reproducció de la imatge.

El vigilant i els monitors

Com totes les nits, el vigilant es trobava davant de diversos monitors. Des de la seua cadira controlava els accessos i les façanes de l'antic palau.

Totes les imatges que capten les càmeres de l'edifici es reprodueixen en diversos monitors en temps real, la qual cosa facilita enormement el treball de vigilància i redueix el nombre de vigilants jurats i policies autonòmics destinats en el servei de seguretat del Palau de la Generalitat.

Passaven les hores i la matinava semblava tranquil·la. Era una nit més de rutina del passat mes de juny. De sobte, uns feixos de llums dibuixaren nítidament una imatge redona a l'exterior de l'edifici al costat de la façana del carrer Cavallers. Es tractava d'una estranya figura de color grogrós que es movia sense una direcció fixa.

Sense perdre temps, un vigilant i un policia acudiren amb una llanterna al lloc on s'havia detectat l'anomalia. Van ser moments de certa confusió perquè no sabien el que s'anaven a trobar. Segons després, els dos homes arribaren al carrer Cavallers i descobriren que allí no hi havia una altra presència humana que la seua. Les estranyes llums ja no es veien i no havia cap rastre del suposat espectre.

Per a quedar-se més tranquils, el guàrdia de seguretat i l'agent de la Policia Autonòmica inspeccionaren l'interior del palau en la seua part recaient al carrer Cavallers i tampoc descobriren l'origen dels feixos.

Però llavors, què és el que havia vist el seu company en el monitor? Potser va ser un efecte òptic enganyós? Ningú trobà respostes lògiques a aquestes preguntes i s'oblidaren de l'incident amb el pas dels dies, encara que els fets van ser molt comentats entre el personal de Palau.

Nova aparició

Però una setmana després, quan València es preparava per a l'imminent V Trobo Mundial de les Famílies, les llums grogroses tornaren a aparèixer de bon matí al costat d'una altra de les façanes de l'edifici.

En aquesta ocasió, la imatge també va ser gravada per una càmera de seguretat externa i el personal de seguretat començà a donar-li més importància al succés que la vegada anterior.

Va ser llavors quan realitzaren una còpia de les imatges en un disc compacte per a mostrarse-les als responsables de la seguretat del palau i al president de la Generalitat, Francesc Camps.

Una altra personalitat que va veure la gravació va ser el conseller d'Agricultura, Juan Gabriel Cotino. Els dirigents valencians restaren importància al que havien vist i donaren instruccions precises perquè no es difonguessen comentaris sobre un suposat fantasma.

Eren els dies previs a la visita del papa Benet XVI i entre el personal del Palau de la Generalitat ja circulaven de boca en boca algunes interpretacions sobre els feixos de llums gravats de bon matí.

Basat el text de Javier Martínez a Les Provincies


This page is powered by Blogger. Isn't yours?