<$BlogRSDUrl$>

dilluns, d’agost 07, 2006

Diuen que hi ha fantasmes al Museu Nacional d’Art de Catalunya

Segons el número d’agost de la revista madrilenya d’esoterisme “Enigmas” el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) té un resident permanent que és del més enllà.

La notícia, que no va signada per ningú, situa l’origen en un visitant francès que s’hi va suïcidar l’any 1995. Des de llavors una presència es deixaria sentir per la nit.

“Per determinades zones no fem la ronda en solitari”, explica, segons la revista, un membre de l’empresa de seguretat. Arxivadors que caurien sols al terra, portes que s’obren sobtadament, canvis abruptes de temperatura, són algunes de les manifestacions del suposat fantasma que gaudiria especialment de fer saltar les alarmes de l’edifici. També han desaparegut objectes petits.

Es veu que el camp d’actuació de l’esperit es limita a les oficines i magatzems, i no pas les sales de visita; per tant no cal fer cua per visitar les sales d’exposició, a no ser que realment ens interessi l’art.

La escassa fiabilitat de l’article es comprova amb una referència a que a l’any 1995 la política nacional catalana no era la mateixa que ara, com si el nom si el fet d' incloure el terme “nacional” en el museu o tot el seu projecte fos un fet d’aquesta legislatura.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?