<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de juliol 16, 2006

Volen convertir l’ocultisme en carrera universitària

Està corrent en parts dels nostres Països una curiosa carta en espanyol, escrita per dos germans, Marisol i José Antonio Roldan, que pretenen portar al parlament espanyol una iniciativa per aconseguir titulacions oficials relacionades amb la parapsicologia i l’ocultisme. Evidentment la iniciativa no té cap possibilitat de prosperar ja que les disciplines que poden estudiar de manera científica els suposats fenòmens estranys, fa ja temps que existeixen: física, química, biologia, ...

Però l’escrit ens ha cridat l’atenció perquè traspua una intensa innocència.

Després d’esbrinar una mica, resulta que la parella de germans son una “ara avis” en el món de les paraciències. Es veu que fa anys que es dediquen a tot aquestes qüestions i no viuen d’això i rebutgen, fins on nosaltres sabem, convertir-se en traficants del misteri. Curiós!

D’altra banda sembla que no agrada gens la seva iniciativa entre aquest últims mercaders. No tant perquè aquests vividors pensin que realment pot arribar la iniciativa lluny, sinó perquè els molesta qualsevol plantejament que pugui afectar remotament al seu negoci o que els pertorbi les consciències.

I ara la carta.

Paraciència amb Ciència, per una formació legislada del món del Misteri i els fenòmens Extraordinaris

Per: Marisol i José Antonio Roldán

Era inevitable. Ha arribat el moment. Hem d'anar deixant de plorar per els racons els vinculats al misteri. Hem d'anar deixant de sentir-nos frustrats, alienats i marginats. És el temps de lluitar per la integració de la nostra professió, de buscar ajudes entre els nostres Governants, entre els nostres companys, i treure força de nosaltres mateixos.

Tots pensem en la necessitat una base acadèmica mínima per a investigar i escriure compartint allò que s'ha trobat, que solen ser dades, però després

Què?. Doncs... després... només ens queda avançar, lluitar per aconseguir ser integrats

com a professió acadèmica.

José Antonio i jo veníem temps arrere pensant, reflexionant, buscant, intentant trobar la forma, la via per a aconseguir que el misteri obrís la seva porta exercint el seu dret d'acadèmia i professió. I després de veure que érem molts els que volíem aquesta renovació, els que ens queixàvem, els que ens uníem para des de les nostres possibilitats donar una empenta i una serietat als misteris... decidírem, que era un alguna cosa que no podíem fer... sols. Necessitem l'ajuda de tots, perquè és per a tots els amants del misteri i dels enigmes aquesta iniciativa.

Per aquell futur que espera a què vénen darrere el nostre i avui són el planter de la investigació espanyola. Pels moments en què hem desitjat unes lleis que ens defensessin. Pels instants en què haguéssim recorregut a experts a aprendre tècniques aplicades a aquell cas que ens havia llevat el somni i que acabà sent un simple prejudici del tema esotèric i el periodisme sensacionalista. Per tot això demanem unió. Preguem moviment, un camí en marxa que hem de fer recolzant-nos.

El “NO” ja l'hem tingut molts anys. El “NO” ens donà por i acovardí. Ara és temps de lluitar per un “SI” a la “Paraciència amb Ciència”, recolzada per ella. “SI” a una legislació professional acadèmica. “SI” al reconeixement de la investigació dels misteris.

Tant de bo trobem en les vostres ànimes... espills de les nostres!, perquè ara més que mai el Misteri et necessita per a avançar. Parlar és bonic, però és temps de moure's. Amic que cerques, amic curiós, és el moment!.

La nostra Utopia ens féu preguntar-nos per les meravelles del passat, per la possibilitat de vida més enllà de la Terra , de la mort. Avui la nostra Utopia ens porta a demanar dignitat i que els que tenim aquestes afeccions puguem dedicar-nos a elles com a professió.

Necessitem la teva signatura perquè el Govern d'Espanya porti al Congrés dels Diputats el debat de “Paraciència amb Ciència” Esperem de tu... i esperem del Misteri.

Prem a aquí () si vols descarregar la petició -només en espanyol- i recollir les signatures a mà.

Açò que proposem a debat és simplement perquè el Govern i nosaltres mateixos sapiguem que aquest sector existeix, que som part d'aquesta societat. És la base, la primera pedra, perquè hi hagi una posterior creació de la meta de la campanya.

En resum:

1) Parlar d'academitzar i legislar el misteri és fer notar que aquest sector existeix i som molts, però que no podem dedicar-nos a ells encara que sigui la nostra vocació, perquè no s'han estudiat fórmules docents que ens Reconeguin i preparin, ni lleis que ens determini com a sector social amb deures i drets.

2) Afecta sobretot al sector investigadors i les seves millores acaben abastant als seus temes satèl·lits com a periodisme i màncies o acadèmies. Si es crea el nostre sector llavors si farà periodisme de misteri "oficial" i les acadèmies que ensenyen aquestes temàtiques almenys passaran un mínim control.

3) Les persones aficionades a aquests temes seguiran sent-ho i els investigadors seguiran sent-ho, simplement s'homologarà a aquests.

4) Ara és temps de debatre'l, sense pors a quedar-nos fora molts, perquè es tracta de modelar-lo als nostres requisits i necessitats. Serà un canvi que afectarà no a nosaltres sinó a la nostra planter de joves a venir que Trobessin la possibilitat no sols d'instruir-se en les tècniques diverses, sinó llocs on acudir gratuïtament per a això, sense que l'estafin

.5) Si es reconeix que som un sector professional hi haurà accés a beques de projectes d'investigació, suport per a expedicions i el més important per a alguns d'aquests temes...la creació de laboratoris a mesura per a els nostres requisits.

6) Si obrim aquest sector les noves tecnologies entendran que som un camp i creessin tecnologia aplicada a la nostra labor.

7) Els aficionats que no es dediquen com a professió al misteri seguiran sent persones que busquen a qui no els afecta aquesta normativa...més enllà que podran estar segurs que quan passi quelcom i allí acudeixi un equip, aquest sabrà o intentarà fer una miqueta més que una fotografia i recollir notes. I després no es limitarà a netejar-li la casa amb sal i cobrar-li 2.000 euros.

8) D'altra banda les coses en si no canviaran massa, hi haurà gent aficionada a aquests temes més creient i una altra més escèptica, uns intentaran demostrar unes coses i altres d’altres.

9) Igualment aquests aficionats difondran els temes com ells creguin, i si descobreixen alguna cosa, almenys aquell quelcom podrà ser estudiat i no deixat en els calaixos com una cosa sorprenent del que tot el món passa més enllà d'una primera reacció d'admiració.

10) les persones tindran un lloc on acudir quan passa alguna cosa o volen analitzar alguna cosa o necessiten preguntar que fer i com...

11) S'estava estudiant introduir algunes de les nostres disciplines en carreres existents: criptozoologia, exobiologia, etc. Però si es fa es veuran només des d’un punt de vista d'aquesta especialitat on s’afegeixi. El fenòmens sortiran perdent. D'altra banda avui hi ha la possibilitat de estudiar oficialment parapsicologia. Qui l'ha utilitzat? Ningú, tots desconeixen aquest fet, i els que no, són tan pocs, que no arriben a omplir un aula fet que fa que no s'imparteixi. No obstant aquí fora hi ha tot tipus de cursets de paraciència, uns molt bons que valen la pena incloure's de forma oficial... i altres vertaderes estafes que confonen i roben als aficionats del misteri.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?