<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de juliol 12, 2006

Tornen a denunciar a Humana, ara anomenada Fundació Poble per Poble.

La Xarxa de Ciutadans Preocupats per Humana i diversos organismes estatals denunciaren una secta disfressada de ONG. Es tracta de l'ONGs espanyoles Humana i Fundació Poble Per a Poble, que són utilitzades com a pantalles caritatives fraudulentes del grup Tvind, considerada una secta destructiva. Aquestes suposades ONGs a més de recollir roba usada amb el pretext d'enviar-la a països en vies de desenvolupament, es dediquen a l'apadrinament de xiquets.

La denúncia de la Xarxa de Ciutadans Preocupats per Humana explica que la ONG Humana, ara Fundació Poble per a Poble, està finançada per la secta Tvind, que té la seva base a Dinamarca. Aquestes denúncies es vénen produint des de fa gairebé dues dècades, ja que nombroses ONGs alertaren sobre els dubtosos procediments Que Humana emprava per a sufragar suposats projectes d'ajuda en el tercer món.

Els fets segons Luis Santamaría, especialista en fenòmens sectaris, digué que “Humana funciona com a aparell finançador de Tvind. Fa molts anys que aquest grup signat convenis amb ajuntaments espanyols i altres organismes per a instal·lar contenidors on la gent deixa la roba usada”, en declaracions recollides en El Setmanal Digital.

Finalitats benèfiques

Aquestes peces serien teòricament enviades a països del Tercer món amb fins benèfics. Però la realitat és totalment diferent: "Les remeses tenen diversos destins”, explica Santamaría.

"Una part es consigna a quotes de catàstrofes; una altra es recicla; una tercera va a parar a botigues de segona mà espanyoles; i la quarta és la més nociva de totes, perquè s'envia a Àfrica per a comerciar amb ella, produint un greu dany als febles comerços locals”, com denuncien algunes institucions tèxtils.

La secta

Segons Santamaría, Tvind és “una secta destructiva, però sense contingut religiós explícit. Segons els experts que la coneixen des de dins, utilitza les tècniques de desmembrament de la personalitat amb finalitat lucrativa”.

“La Fundació Poble per a Poble és avui la pantalla pública de Tvind a Espanya. No se sap a quants espanyols han pogut captar en tot aquest temps”, afirma.

Els seus començaments Humana legalitzà els seus estatuts a Catalunya en 1987. Des de llavors les seves relacions amb les organitzacions benèfiques no han estat precisament fluides. Mai participà en activitats conjuntes amb les altres ONGs catalanes. UNICEF declarà explícitament en aquell moment que cap vinculació els unia amb Humana.

Va ser en 1993 quan es denuncià per primera vegada que Humana era una secta. Succeí al congrés internacional sobre grups totalitaris i sectarisme que congregà a nombrosos experts internacionals a Barcelona. Finalment, davant de les reiterades denúncies que es produïren en els últims anys, Humana decidí canviar de nom. Ara s'anomena Poble per a Poble i han reconduït la seva activitat a l'apadrinament de nens.

Elplural.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?