<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de juliol 16, 2006

Model experimental virtual per a treballar en la telepatia

Els participants han interactuar amb objectes del món virtual

Un experiment realitzat per investigadores de la Universitat de Manchester persegueix mesurar les possibles capacitats telepàtiques, mai demostrades encara mitjançant l’ús de la realitat virtual.

L'experiment, en el que participen 100 voluntaris, separa els participants per parelles. Els membres de la parella entren a sales separades equipats amb un visor i un guant que els permet moure's i interactuar amb els objectes del món virtual.

A continuació se'ls mostra una sèrie d'objectes generats a l'atzar (un telèfon, una trompeta, un paraigua...). En elprimer participant només se li ensenya un dels objectes i se li demana que es concentri i interactuï amb ell.

A la segona habitació, l'altre participant veu el mateix objecte i altres tres més. Llavors ha d'assenyalar l'objecte que creu que el seu company està intentant transmetre-li telepàticament.

Els investigadors estan especialment interessats a observar en quina mesura afecten els llaços familiars i un altre tipus de relacions a les capacitats telepàtiques.

Tot i això, els responsables de l'experiment no creuen que aquesta prova serveixi per a demostrar l'existència o inexistència de la telepatia, tan sols pretenen "crear un mètode experimental que faciliti la recerca científica en aquesta àrea".

Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?