<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juliol 14, 2006

L'arquebisbe exorcista i guaridor Milingo reapareix per reivindicar la fi del celibat

Cinc anys després de contraure matrimoni, retractar-se poc després, abandonar la seva dona i tornar a ser admès per l'Església catòlica, Emmanuel Milingo, arquebisbe emèrit de Lusaka (Zàmbia), ha reaparegut a Washington per demanar que la Santa Seu posi fi al celibat dels capellans. De passada, Milingo, que ara té 76 anys, va admetre que havia restablert el contacte amb la seva dona, l'acupuntora coreana Maria Sung. "Encara és la meva dona i ho continuarà sent fins a la mort", va assegurar Milingo després de la seva última aparició pública.

El Vaticà va emetre ahir un comunicat en què anuncia que "si les declaracions fossin verdaderes, no hi hauria cap més remei que deplorar- les, ja que és ben coneguda la disciplina de l'Església pel que fa a aquest tema". O bé el que és el mateix, a Milingo l'espera ara l'excomunió, ja que no sembla probable que el papa Benet XVI passi per alt el desafiament de l'arquebisbe africà, al qual Joan Pau II ja va perdonar després de rebre la garantia que el prelat estava penedit i que volia reparar la seva acció.

El prelat, que després de manifestar el desig de tornar a les seves funcions va ser enviat durant més d'un any a l'Argentina perquè reflexionés, va tornar a Itàlia el 2002. Des d'aleshores residia en un convent de monges de Zagarolo, a les proximitats de Roma, on oficiava missa i havia reprès les seves activitats com a curandero, exorcista i cantant a les hores lliures. Fa uns dies va desaparèixer de la seva casa de Zagarolo i no se'n sabia res fins a la seva compareixença, dimecres, en una conferència de premsa que va tenir lloc a Washington.

Milingo va comparèixer acompanyat de George Augustus Stallings, un sacerdot catòlic excomunicat que està a favor que els capellans es puguin casar. "No existeix curació més important que la reconciliació de més de 150.000 sacerdots casats amb l'Església catòlica", va afirmar el prelat africà durant l'acte, en el qual va reclamar insistentment que la jerarquia de l'Església "obri els braços als seus fills pròdigs".

La secta Moon

L'arquebisbe de Lusaka, que abans del seu casament ja havia estat citat a Roma per controlar de prop un comportament que el Vaticà jutjava extravagant, també va reconèixer dimecres que havia restablert el contacte amb la secta del reverend sud-coreà Sun Myung Moon, que el 2001 va oficiar la cerimònia en què Milingo va contraure matrimoni amb l'acupuntora Maria Sung, de 46 anys, en un hotel de Nova York. Després de la ruptura, Sung va acusar la Santa Seu d'haver segrestat el seu marit i de no permetre-li posar-se en contacte amb ell.

El Periódico de Catalunya


This page is powered by Blogger. Isn't yours?