<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juliol 14, 2006


A la cerca d'un drac

Un equip de caçadors de dracs del Regne Unit es troba en una expedició a Gàmbia a la recerca d'una misteriosa criatura coneguda a la zona com "ninki-nanka" (bloc a:
http://2006-gambia.blogspot.com/).

El "ninki-nanka" - que, es creu, viu en pantans- apareix en la cultura local de diversos llocs d'Àfrica Occidental.

Se'l descriu amb un cap semblant a la d'un cavall, un llarg cos amb escates simètriques i una cresta de pell sobre el seu cap.

El cap de l'equip, Richard Freeman, li digué a la BBC que les proves de l'existència del "ninki-nanka" no són molt sòlides, ja que la major part de la gent morí poc després de veure'l.

Freeman, un criptozoòleg del Centre de Zoologia insòlita del Regne Unit (Centre for Fortean Zoology, CFZ), admeté que l'existència del ninki-nanka és "molt poc probable".

Els relats que circulen - mai narrats en primera persona- varien molt: alguns afirmen que és semblant a un cocodril o un escurçó, i altres diuen que té ales i escup foc. I que, qui el veu, mor als pocs dies.

Però Freeman rebutjà el suggeriment que la recerca de la criatura fóra una pèrdua de temps i diners. "No sabíem res d'això abans de venir. Hem d'investigar tot per a veure si hi ha la possibilitat que hi hagi una vertadera criatura aquí", li explicà Freeman a la BBC.

Poció d'herbes

Per ara, l'equip ha entrevistat un testimoni visual: un guàrdia del parc nacional Kiang West, que sobrevisqué per a explicar la seva trobada amb un "ninki-nanka" fa tres anys. Descrigué un immens animal de 50 metres de llarg i un d'ample, a què véu durant una hora abans de caure malalt. Aquesta persona assegurà que salvà la seva vida gràcies a una poció d'herbes subministrada per un religiós islàmic, explicà Freeman.

Més endavant, segons la bitàcola de l'expedició publicada en Internet, se li mostraren una sèrie d'imatges de rèptils i animals mítics. El guàrdia digué que el rostre del "ninki-nanka" és semblant a la d'un drac xinès.

"No biològica"

"Hem escoltat diverses històries semblants en tot de Gàmbia, però cap de part un testimoni de primera mà... Hi ha un mite que, si un veu a un 'ninki-nanka', mor a les poques setmanes", assegurà Freeman.

L’equip portarà de tornada al Regne Unit una part del que se suposa és una escata del "ninki-nanka", perquè sigui analitzada.

Però les primeres investigacions suggereixen que es pot tractar d'una pista falsa, potser un tros de pel·lícula de cel·luloide podrida i "no biològica".

"No hem descartat la possibilitat que existeixi un 'ninki-nanka' de carn i os als pantans d'Àfrica Occidental, però fins al moment les proves indiquen que es tracta de folklore", conclogué Freeman.

BBC


This page is powered by Blogger. Isn't yours?