<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juliol 28, 2006

Els mestres del kung-fu compartiran el secret de la seva sopa ressuscitadora amb els metges

Pequín.- L'abat del temple xinès de Shaolin, el bressol de les arts marcials, ha afirmat que la mítica sopa ressuscitadora existeix, igual que la pastilla de la força d'acer, i que el temple ha decidit compartir els seus secrets amb l'Institut de Medicina Xinesa de Henan, segons el diari China Daily.

Segons les pel·lícules de kung-fu, la sopa ressuscitadora torna la vida als lluitadors d'arts marcials que l'han perdut durant el combat, mentre que la pastilla de la força d'acer cicatritza ferides mortals.

Julep de menta

No es tracta de màgia, sinó de medicina tradicional xinesa, realitzada amb ingredients comuns, segons el monjo Shiyanjin. La sopa està elaborada amb julep de menta --un xarop fet bàsicament amb aigua, fulles de menta i alcohol--, que serveix per tractar les insolacions.

L'apotecaria del temple Shaolin es va fundar en l'any 1217. Després de molts anys d'elaborar receptes secretes, que es van anar mitificant amb els anys, es va veure obligat a tancar a causa de les guerres. Fa dos anys va tornar a obrir les portes.

El temple de Shaolin és probablement el més famós de tota la Xina, perquè és el bressol del kung-fu i el tai-txi, tècniques que els monjo

Font: AFP


This page is powered by Blogger. Isn't yours?