<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de juliol 04, 2006

El govern de Zimbabwe autoritza la màgia amb finalitats benèfiques

Des d'aquest mes de juliol Zimbabwe reconeix que existeixen la fetilleria, però prohibeix l'ús de la màgia per a causar danys personals. Quedaren inclosos la lectura del futur en els ossos d'animals, l'endevinació, la comunicació amb els morts, l'ús de pols i fetitxes per a assegurar el sexe del fill per nàixer, entre altres.

Però encara subsisteixen algunes àrees on no queda clar el límit entre els fets legals i els il·legals. Per exemple no se sap fins on poden ser legals els "encanteris d'alcova" o els amulets que un marit posa al llit marital, que poden acabar sent perjudicials a la dona si és infidel.

No obstant, no tots estan d'acord. "Crec que és una pèrdua de temps i energia. Les àrees rurals no estan realment inundades per aquestes qüestions sobrenaturals", diu l'analista Thomas Deve. "Aquests arguments sobre fetilleria necessiten investigar-se en compte de responsabilitzar cada problema pel qual travessa nostra societat a la bruixeria o la màgia moderna", agrega.

L'església de Zimbabwe sempre ha cregut que la bruixeria existeix, però s'ha mostrat cauta a l'hora d'establir la font de tals poders sobrenaturals.

"Com a cristians, hem de reconèixer que tals forces són bones i s'originen en déu. Però ara bé, la fetilleria és una d'aquelles coses que s'originen en el món satànic", expressa el reverend Roy Musasiwa, qui dirigeix un col·legi teològic a la capital, Harare.

Independentment dels problemes, la revocatòria a la norma fins ara existent que impedia exercir de bruixa o bruixot, és un altre signe que el govern de Zimbabwe continua apartant-se dels valors occidentals i posant major èmfasi en les tradicions del país.

Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?