<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de juny 17, 2006

L’Associació de Defensa Vegetal (ADV) de Lleida contra la ciència per motius econòmics

Maite Torà, portaveu de l’ADV, ha recordat que estan pendents de la reclamació realitzada al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) perquè els permeti continuar amb el llançament de iodur d’argent amb estufes al núvols. Segons explicà, els informes del DARP dubten que el iodur d’argent arribi al núvols”. Torà va recordar que a partir de 1983 aquestes pràctiques es van convertir en obligatòries i que la Conselleria les va interrompre la primavera de l’any passat.

Des de llavors, 77 pobles del Segrià han deixat d’abonar la quota a l’ADV de vuit euros anuals que permetia finançar-se a dita associació, cosa que explica la seva posició. També han reconegut haver rebut trucades demanant que se seguís llançant iodur a l’atmosfera.

Cal recordar que no està demostrada la eficàcia d’aquests mecanisme per a controlar les pedrades i que la creença d’unes inexistents avionetes que fan la mateixa tasca de manera aèria s’ha convertit en una llegenda urbana en el Països Catalans i altres indrets de la Península ibèrica.

La Manaña


This page is powered by Blogger. Isn't yours?