<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juny 02, 2006

La publicació del diari inèdit de sor Lucia i el tercer miracle de Fàtima, un atemptat contra el seny, ho considera d’interès el diari espanyolista La Vanguardia

El secret de Fàtima, conjunt de profecies que, segons l'Església catòlica, revelà la Mare de Déu a tres pastorets portuguesos en 1917, conté una predicció sobre la història contemporània fins ara no desvelada

Sor Lucia de Jesús dos Santos, carmelita de Coïmbra morta en el 2005 als 97 anys i fins llavors única supervivent dels tres xiquets vidents de Fàtima, escrigué en 1955 un diari sobre les aparicions, que romangué inèdit i que es publicarà el pròxim 10 de juny.

Al Costat de profecies ja conegudes entorn de les dues guerres mundials, la Rússia comunista, l'ateisme i l'atemptat terrorista contra Joan Pau II, el llibret - titulat “El missatge de Fàtima” - suggereix també una profecia mariana als tres pastors sobre l'holocaust que anava a sofrir el poble jueu.

"La guerra va a acabar, però si no deixen d'ofendre a Déu, començarà una altra pitjor (...) Els bons seran martiritzats, el Sant Pare haurà de sofrir molt, diverses nacions seran anihilades", resa una de les parts de l'anomenat secret de Fàtima, que era pública fa anys, i que vaticina la fi de la Primera Guerra Mundial, llavors en curs, i el perill d'una segona contesa a gran escala. En els fragments del diari de sor Lucia anticipats per l'agència d'informació religiosa Zenit, amb seu central a Roma, figura a més un altre espantós pronòstic: la vident anuncia "l'esclat d'una guerra atea, contra la fe, contra Déu, contra el poble de Déu". "Una guerra que voldrà exterminar el judaisme, d'on procedien Jesucrist, la Verge i els apòstols, que ens han transmès la paraula de Déu, el do de la fe, de l'esperança i de la caritat, poble elegit per Déu, elegit des del principi", i per tant, "poble de la salvació".

La publicació del diari inèdit de sor Lucia es produirà poc després de la visita del papa alemany als camps d'extermini que els nazis instal·laren en Auschwitz i Birkenau (Polònia), durant la Segona Guerra Mundial. Allí, Benet XVI pronuncià un raonament semblant al confiat al seu dia a la ploma per la carmelita portuguesa, inspirat per l'aparició mariana de la que, segons l'Església catòlica, va ser testimoni de xiqueta.

Al seu parlament en Birkenau diumenge passat 28 de maig, Joseph Ratzinger raonà que els nazis, "amb la destrucció d'Israel, volien, al cap i a la fi, arrancar també les arrels sobre les quals es basa la fe cristiana, substituint-la definitivament per una fe feta a la seua mesura, la fe en el domini de l'home, del fort". Aquell dia el pontífex no parlà d'antisemitisme - la qual cosa ha alçat crítiques-, però sí ho féu abans-d’ahir a l'audiència general dels dimecres en el Vaticà, on cridà a no oblidar "Auschwitz i les altres fàbriques de mort, en les quals el règim nazi intentà eliminar Déu per a ocupar el seu lloc", i a "no cedir a la temptació de l'odi racial, que està en l'origen de les pitjors formes d'antisemitisme".

Atès que les altres profecies ja es coneixien, la novetat sobre la possible intuïció de l'holocaust continguda en el secret de Fàtima confereix especial interès a la publicació dels escrits de sor Lucia, redactats en 1955 a petició del llavors general dels carmelites, Anastasio Ballestrero, en una visita al convent de Coïmbra. Allí ingressà sor Lucia en 1948, molt després de fer-se famosa a edat molt primerenca. En 1917, Lucia dos Santos, que llavors tenia deu anys, i els seus cosins Francisco i Jacinta Marto, de 9 i 7 anys, asseguraren haver-hi vist la Verge en una gruta de Fàtima en sis ocasions, durant les quals, segons digueren, els fora revelat un gran secret dividit en tres parts. L'Església catòlica, inicialment escèptica, els donà crèdit en 1930.

Joan Pau II sempre atribuí a la Mare de Déu de Fàtima la seva salvació en l'atemptat perpetrat per Ali Agca a la plaça de Sant Pere el 13 de maig de 1981 - aqueix dia és la festivitat de Fátima- i en el 2000 viatjà al santuari portuguès per a beatificar els pastors Jacinta i Francisco, morts de grip encara menuts. En aquest acte participà sor Lucia, i també llavors el cardenal Angelo Sodano, secretari d'Estat vaticà, revelà la tercera part del secret de Fátima, fins llavors inèdita. Parla de "un bisbe vestit de blanc", que "cau a terra com a mort, sota els cops d'un arma de foc", en la que s'ha vist una premonició de l'atemptat a Karol Wojtyla. El diari de sor Lucia, enviat al seu dia a Pau VI, dormí als arxius vaticans durant decennis.

María-Paz López, La Vanguardia


This page is powered by Blogger. Isn't yours?