<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juny 30, 2006

Increïble: Romania estudia si hi ha un complot per a empitjorar el seu clima


Bucarest.- El Senat romanès ha obert una investigació sobre els "indicis" que les inundacions que ha sofert el seu país siguin el resultat d'una "guerra meteorològica instigada per un poder estranger", digué un senador romanès el dijous.

La Cambra Alta romanesa està pensant comprovar els indicis i informacions relatius que els fenòmens meteorològics extrems viscuts al juliol i agost del 2005 "van ser causats per tecnologia humana controlada des de l'estranger", digué a l'AFP Dan Carlan, que inicià la investigació.

Carlan explicà que alguns funcionaris del Ministeri d'Agricultura romanès suggeriren que les pluges caigudes en l'est de Romania el passat estiu eren resultat de "un patró d'humitat procedent directament a aquesta regió des del Mar Negre".

No obstant, el portaveu del Ministeri, Adrian Tibu, digué que els senadors s'han equivocat en interpretar les dades dels experts.

El líder d'extrema dreta Corneliu Vadim Tudor digué que ell estava convençut que Romania era "víctima d'un atac meteorològic".

Encara que rebutjà assenyalar directament a algun país, l'esment a "un gran poder a l'est de Romania" era una clara referència a Rússia.

Les inundacions que assolaren Romania el passat estiu van ser les pitjors en 30 anys, deixant 80 morts i danys materials per 1.500 milions d'euros.

AFP


This page is powered by Blogger. Isn't yours?