<$BlogRSDUrl$>

dijous, de juny 29, 2006

El jutge decreta llibertat per a les dues úniques empresonades per la secta de Llíber
El magistrat fixa fiances de 6.000 I 3.000 € per a la líder del grup i la seva col·laboradora. Les dues úniques empresonades per la seva presumpta pertinença a la secta destructiva de Llíber eixiran de presó després del pagament d'entre 3.000 i 6.000 euros. El jutge de Dènia encarregat del cas decretà la seva posada en llibertat amb càrrecs, que es farà efectiva amb el pagament de la fiança. La Guàrdia Civil sosté el caràcter “destructiu” del grup.
El titular del jutjat d'instrucció número set de Dènia decretà ahir llibertat amb càrrecs i sota fiança per a les dos integrants de la secta destructiva de Llíber desmantellada fa dues setmanes per la Guàrdia Civil, segons assegurà el lletrat d'ambdues, Francisco Ballester.
“Estem agilitant els tràmits exigits perquè siguin posades en llibertat en les pròximes hores”, digué Ballester. L'advocat explicà que el jutge exigí una fiança de 6.000 euros per a la màxima responsable del grup sectari, Victòria A. R., de 48 anys i natural de Madrid, coneguda com Vibuti.
El magistrat establí una fiança de 3.000 euros per a l'altra suposada integrant del grup sectari, N C H., de 47 anys i passaport francès.
Segons el parer de Ballester, la interlocutòria judicial de posada en llibertat “dóna la raó a les tesis exposades per la defensa”. El lletrat sostingué que s'han exagerat les acusacions contra les dos empresonades.
Estructura piramidal
Tot i això, segons informa l'agència EFE, la Guàrdia Civil sosté que diversos dels adeptes d'aquesta congregació sofreixen quadres d’estrès, depressió i ansietat pel control de les seves personalitats exercit pel grup, que pretenia crear una espècie de comuna, segons fonts de la Benemèrita.
La Guàrdia Civil sosté que la secta presentava “característiques destructives” i una estructura piramidal composta pel líder espiritual i els adeptes de la seva confiança, els qui s'encarregaven “de fer complir els mandats del màxim responsable, exercir control i manipular a la resta de la comunitat”. Ballester felicità la rapidesa del jutge a respondre al recurs de reforma presentat per la defensa contra l'orde d' empresonament i agregà que, a partir d'ara, es dedicarà a “preparar la defensa per a buscar l'absolució” dels seus clients.
Infinitat de suposats delictes
La desarticulació de la secta es produí el passat 10 de juny, quan la Guàrdia Civil detingué 11 persones, dos de les quals ingressaren a la presó com a presumptes autores dels delictes d'associació il·lícita, lesions, estafa, intrusisme professional i contra la propietat intel·lectual.
Altres tres persones (dues dones i un home) van ser posades en llibertat provisional sense fiança, amb l'obligació de comparèixer cada 15 dies al jutjat.

Las Provincias
This page is powered by Blogger. Isn't yours?