<$BlogRSDUrl$>

divendres, de maig 05, 2006

Un fanàtic holandès construeix l'arca de Noé

Schagen.- Johan Huibers està construint una versió moderna de l'arca de Noé a Holanda. El cristià, de 47 anys, dedica el seu temps i energia a recrear una rèplica llesta per a navegar del vaixell esmentat en la Bíblia.

El vaixell es convertirà en una atracció per als xiquets que podran visitar-lo i conèixer en ell la fe cristiana.

Huibers, que digué que la idea de construir una enorme embarcació li va venir en un somni fa 30 anys, i lamentà que a la canalla ja no els ensenyen la història de l'arca de Noé.

"Contarem aqueixa història, omplirem l'espai que està buit", Diu Huibers, qui està construint minuciosament la versió moderna de l'arca amb cedre i pi.

L'arca de Huibers és una estructura de 50 metres de longitud i 13 metres d'alçària construïda sobre una barcassa d'acer, i compta amb la forma i la porta lateral que figuraven en moltes il·lustracions.

Huibers començà a construir el vaixell, atracat en un moll secundari a 50 quilòmetres al nord d'Amsterdam, fa tres mesos amb l'ajuda d'amics i el seu fill de 17 anys. Espera invertir un milió d'euros en ell, que aconseguirà a través de préstecs bancaris.

Zoològic flotant

El pla de Huibers és avarar l'arca al setembre i navegar amb ella pels canals i vies fluvials que travessen Holanda, perquè els visitants puguin veure a les seves pròpies ciutats.

Després d'entrar a l'arca per la porta lateral, els xiquets podran veure animals allotjats en estables, jugar en un zoològic de mascotes i presenciar una recreació del diluvi.

Per als adults hi haurà un restaurant i, naturalment, una botiga de records.

La història de l'arca de Noé segueix atrapant fidels i aventurers, que realitzen expedicions cada cert temps per a tractar de trobar els seus rastres a la muntanya Ararat, on la Bíblia diu que es detingué.

Reuter


This page is powered by Blogger. Isn't yours?