<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de maig 07, 2006

Més teràpia anticientífica

Tarragona debat la vigència de la psicoanàlisi en l’aniversari de Freud


150 anys després del naixement de Sigmund Freud, un centenar de persones van debatre ahir «la presència del discurs de Freud en les institucions sanitàries», va explicar Manuel Rebollo, delegat de publicacions de l’Asociación Española de Psicoanálisis del Campo Lacaniano, entitat organitzadora, juntament amb el Seminari de Psicoanàlisi de Tarragona.

Rebollo va destacar la vigència de la psicoanàlisi, malgrat que els mateixos assistents van reconèixer que eren minoria. Rebollo va criticar el fet que s’hagi estès «la lògica de mercat» en la clínica i que la indústria farmacèutica està guanyant el pols a la psicoanàlisi. Rebollo va explicar que la psicoanàlisi «no participa d’aquesta manera de fer». Va reconèixer que és cara, però «moltes persones agraeixen molt haver fet aquesta inversió», ja que «el psicòleg escolta el pacient i el porta a un gaudi que no s’imagina».

Els ponents de les jornades celebrades al Museu d’Art Modern de Tarragona van reconèixer que la psicoanàlisi «no es ven bé» i que s’hauria de fer un esforç perquè «la gent entengui què és».

N. Serret, El Punt


This page is powered by Blogger. Isn't yours?