<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de maig 31, 2006

La justícia brasilera negligeix la ciència i la inteligència:

accepten com a prova el suposat dictat d’un esperit

Sao Paulo.- La justícia brasilera acceptà com a prova en un judici per homicidi una carta d'un presumpte mèdium, que al·legà que va ser dictada per l'esperit de la víctima, i el jurat absolgué la sospitosa del crim en Viamão, al sud de Brasil.

La carta, escrita per una tècnica anomenada 'psicografia' entre els espiritistes, fou presentada com a prova per l'advocat Lucio de Constantino, defensor de l'acusada, i no fou impugnada per la part acusadora.

La 'psicografia', utilitzada per mèdiums per a rebre suposats dictats del més enllà, és una pràctica habitual entre espiritistes brasilers, que fins han publicat llibres l'autoria de la qual assignen a escriptors morts.

La carta així obtinguda, presentada al jutjat de Viamão, regió metropolitana de Porto Alegre, capital de l'estat de Rio Grande do Sul, contenia el presumpte testimoni de l'esperit d'Ercy Cardoso, assassinat als 71 anys, suposadament per ordre del seu amant Iara Barcelos, de 63.

"El que més em pesa en el cor és veure a Iara acusada d'aquesta forma per ments tramposes com les dels meus botxins... Un abraçada fraternal d'Ercy", deia el text que va ser acceptat per la jutgessa del cas, "perquè es presentà en data", i que commogué al jurat.

L'assassí de Cardoso, Leandro Almeida Rocha, de 29 anys, ja condemnat, havia declarat que complia una ordre d'Iara Barcelos, que llavors va ser acusada per ser l’autor intel·lectual de l'homicidi. Però el marit d'Iara, Alcides Barcelos, amic del mort, no es conformà amb la versió d'Almeida Rocha, i acudí a la Societat Benefica Espirita Amor i Llum, on aconseguí que el mèdium Jorge José Santa María escrigués la carta obtinguda per 'psicografia', que absolgué finalment la seva dona.

AFP


This page is powered by Blogger. Isn't yours?