<$BlogRSDUrl$>

divendres, de maig 26, 2006

Descobreixen rituals de vudú prop de Can Ruti, a Badalona

Aus sacrificades en un ritu practicat al poblat iber de Can Bosca, en el que, a banda d'animals, han utilitzat monedes durant la cerimònia.

La presència de persones amb espelmes caminant pel bosc de bon matí alarma els veïns. Les cerimònies inclouen el sacrifici d'animals.

A menys de 10 minuts del centre de Badalona, al poblat iber de Can Bosca, prop de Can Ruti, els veïns de la urbanització-colònia Sant Jordi han reaccionat alarmats a l'aparició de restes de ritus vudú sagnants.

Es tracta, segons experts consultats pel rotatiu 20 minutos, de rituals ancestrals que, per incloure el sacrifici animal, «són de màgia negra».

Els veïns de la urbanització afirmen ue les troballes «no ens esglaien però ens inquieten». El que sí que temen «és la presència d'individus que caminen de bon matí pel bosc de Canyet». Porten espelmes i entonen càntics. Es tracta, segons els testimonis, de persones d'origen en el Carib, que creuen en aquests ritus i que han despertat el recel del veïnat, per la qual cosa han presentant denúncia davant de la Guàrdia Urbana.

El lloc triat per a les cerimònies vudú és una torrassa ibera en el que, al matí següent, apareixen les restes de gallines, galls i faisans degollats, amb la sang de les quals impregnen monedes de curs legal. Escampats entre matolls apareixen ninots de drap «amb el sexe clarament definit» i restes de cereals, arròs, tabac i begudes alcohòliques.

Fonts municipals resten importància a les troballes i els atribueixen a «gamberrades juvenils» i a unes pràctiques relacionades amb els «jocs rol».

Màgia negra al poblat iber

Segons els experts, els Pai o Mai de Sant (sacerdots vudú) busquen llocs recòndits per als seus ritus. Si es tracta de «comandes en positiu», dedicats a Pomba Gira (deessa bona), les ofrenes no són sagnants, sinó «purs, alcohol, arròs, cereals, flors i espelmes». Si la demanda exigeix màgia negra per a buscar el mal l'enemic, s'implora a Exú. En aquest cas, se sacrifiquen animals i s'utilitzen ninots. El que troba el poblat iber de Can Bosca persegueix el mal a un col·lectiu nombrós, «potser una empresa», pel nombre de ninots de drap.

Fede, Cedó, 20 minutos


This page is powered by Blogger. Isn't yours?