<$BlogRSDUrl$>

dilluns, d’abril 17, 2006

Reapareix el Nahuelito, per a tortura dels escèptics

Un altre monstre aquàtic fantàstic.

Un home deixà en la redacció d'un diari de Bariloche imatges obtingudes el dissabte passat, on segons diu "la criatura aquàtica donà la cara"

Segons consigna el diari "El Cordillerano" un senyor s'acostà a la recepció i deixà un sobre amb tres fotos que contenia una escarida llegenda.

En el paper es llegia "no és un tronc de formes capritxoses. No és una onada. El nahuelito mostrà la cara. Llac nahuel huapi, dissabte 15 d'abril, 9 hores. No done les meues dades per a evitar-me futures molèsties".

En les imatges es poden apreciar distintes preses del que sembla un animal molt semblant a una serp, amb el cos semisubmergit.

"Nahuelito" és una criatura aquàtica desconeguda que, segons la creença popular, viu al llac Nahuel Huapi, a l’Argentina.

La llegenda es remunta a relats indígenes i la primera observació registrada data de 1910, quan George Garret pogué albirar "a uns 400 metres de distància una criatura la part visible de la qual mesurava entre 5 i 7 metres de llarg i sobreeixia uns dos metres per damunt de l'aigua".

A partir de 1897, el Dr. Clement Onelli, director del Zoològic de Buenos Aires, comença a rebre informes esporàdics sobre una estranya criatura habitant dels llacs patagònics i organitza una expedició de recerca que no aconseguir resultats positius.

Més recentment, en 1960, l'armada Argentina perseguí al llac un objecte submarí no identificat durant 18 dies, sense aconseguir identificar-lo.

La hipòtesi més popular és la del monstre prehistòric, "Nahuelito" seria un sobrevivent de l'època dels dinosaures, probablement un "plesiosaure".

També s'ha suggerit que podria tractar-se d'un "milodó", un mamífer terrestre extint fa molt de temps, encara que no tenia hàbits aquàtics.

Una versió més moderna i fantàstica suggereix que Nahuelito seria una estranya mutació d'algun animal local produïda pels experiments nuclears realitzats en la dècada de 1950 per científics alemanys o més recentment pel Centre Atòmic Bariloche.

És cridaner, no obstant, que la majoria dels observacions descriuen al Nahuelito de forma semblant, una longitud d'aproximadament 10 a 15 metres, dues gepes, pell de cuir i, en ocasions, un coll en forma de cigne.

Aquesta caracterització coincideix amb les descripcions que feren els Maputxes uns dos-cents anys arrere segons ressenya el periòdic de Bariloche.

Infobae


This page is powered by Blogger. Isn't yours?