<$BlogRSDUrl$>

dijous, d’abril 13, 2006

La Reial Societat britànica (Royal Society) alerta sobre el creacionisme a les aules britàniques

La Reial Societat de ciència del Regne Unit, ha entrat de ple en el debat sobre l'educació a les escoles britàniques amb un document en defensa de la teoria de l'evolució proposada per Charles Darwin fa 150 anys.

L'informe reacciona davant de l'expansió al Regne Unit dels centres de la Fundació d'Escoles Emmanuel, que inclouen el creacionisme en el seu programa escolar. Coincideix, a més, amb la reforma educativa del Govern de Tony Blair, que s'orienta a la promoció de centres escolars patrocinats per grups religiosos, els anomenats col·legis de fe.

La societat recorda que l'evolució està reconeguda com "la millor explicació del desenvolupament de la vida a la Terra des dels seus inicis i de la diversitat de les espècies". Els acadèmics accepten que alguns centres explorin la compatibilitat o no de la ciència amb diverses creences religioses, però adverteixen contra estratègies deliberades per a ocultar, distorsionar o tergiversar el coneixement per a promocionar particulars creences religioses.
Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?