<$BlogRSDUrl$>

dijous, d’abril 20, 2006

La productora de 'el codi Dóna Vinci' nega la realitat històrica del Priorat de Sió

Sony Pictures nega, en la seva nota de premsa sobre la pel·lícula El Codi da Vinci, l'existència del Priorat de Sió com una organització constituïda fa gairebé mil anys per a guardar el secret del Sant Greal.

"El Priorat de Sió -societat secreta europea fundada en 1099- és una organització real. A1975, a la Biblioteca Nacional de París es descobriren uns pergamins coneguts com Els Dossiers Secrets, en els que s'identificava a nombrosos membres del Priorat de Sió, entre els que destacaven Isaac Newton, Sandro Boticelli, Víctor Hugo i Leonard da Vinci", diu Donen Brown en la nota d'advertència que figura al principi de la novel·la.

Els responsables de la productora deixen clar que el thriller policíac que s'estrena el 19 de maig a tot el món és simplement ficció.

A la novel·la, Dan Brown sosté que el Priorat de Sió és una organització fundada l’any 1099, i que una sèrie de pergamins que es troben a la Biblioteca Nacional de París revelen que entre els seus membres es trobaven destacades figures de la literatura, l'art i les ciències. No obstant, els documents de la Biblioteca Nacional han resultat ser modernes falsificacions dipositades allí per Pierre Plantard, que admeté haver fundat el Priorat junt amb tres amics en 1956, per a riure's una estona.

Ell fou nomenat Gran Mestre del Priorat en 1981. En els falsos documents i manuscrits, que han arribat a ser coneguts com a Dossiers Secrets, s'afirma que l'organització secreta va ser fundada a 1099 per Godefreu de Bouillon, que guià el primer exèrcit que partí cap a Jerusalem en La Primera Croada i va ser el primer sobirà de la reconquerida Terra Santa. També es diu que fou obra del Priorat la creació dels Cavallers Templers, dels que se separaren uns cent anys més tard.

La productora no ha proporcionat cap novetat, però és significatiu que hagi cregut necessari donar aquestes explicacions segurament perquè hi ha molta gent que es pren com a veraços fets imaginaris. Només és una novel·la.

Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?