<$BlogRSDUrl$>

dimecres, d’abril 05, 2006

Jesús podria haver caminat sobre gel, no sobre aigua

Miami (Estats Units).- El Nou Testament diu que Jesús caminà sobre l'aigua, però un professor de la Universitat de Florida creu que podria haver-hi una explicació menys miraculosa: caminà sobre un tros de gel flotant.

El professor Doron Nof també desenrotllà una teoria a principis de la dècada dels noranta que la divisió de les aigües del Mar Rojo per part de Moisès tenia una base científica darrere.

Nof, un docent d'oceanografia de la Universitat Estatal de Florida, digué el dimarts que el seu estudi descobrí una combinació inusual de condicions atmosfèriques i aigua en l'actual nord d'Israel que podria haver portat a formar gel al Mar de Galilea.

El professor utilitzà arxius de les temperatures superficials del Mar Mediterrani i models estadístics per a examinar la dinàmica del Mar de Galilea, a què els israelians coneixen com el Llac Kinneret.

L'estudi trobà un període de baixes temperatures en l'àrea, entre 1.500 i 2.600 anys arrere, que inclouria les dècades en què visqué Jesús.

Una minva de les temperatures per davall del punt de congelació podria haver format una capa de gel sobre la superfície del llac prou gruixuda com per a suportar el pes d'un ser humà prop de la vora oest, digué Nof.

Hauria sigut gairebé impossible per als qui observaven des de lluny distingir un tros de gel flotant al mig de l'aigua.

Nof digué que oferí el seu estudi, publicat en l'edició d'abril del Journal of Paleolimnology (diari d'història de l'estudi dels llacs), com una "explicació possible" al recorregut de Jesús sobre l'aigua.

"Si em pregunten si crec que algú pot caminar sobre l'aigua: no, no ho crec", digué. "Potser algú caminà sobre gel, no ho sé. Crec que hi hagué quelcom natural que pot explicar-ho"."Deixem als altres la pregunta de si la nostra investigació explica el relat bíblic", afegí.

Quan 14 anys arrere donà a conèixer la seva teoria que la partició del Mar Rojo podia explicar-se a través de les condicions del vent i del mar, Nof contà que havia rebut correus electrònics plens d'odi, fins i tot quan per a ell aqueixa idea podia sustentar la descripció bíblica.

I a mesura que començà a circular la seva teoria que Jesús hauria caminat sobre el gel, rebé més correus.

"Em pregunten si ara vaig a tractar d'explicar la resurrecció", digué Nof.

Reuters


This page is powered by Blogger. Isn't yours?