<$BlogRSDUrl$>

divendres, d’abril 21, 2006


Descobreixen noves línies a Nasca

Un grup d'investigadors japonesos anuncià que havia descobert un centenar de nous glifs (solcs) i línies a la vall de Nasca, el turístic complex arqueològic ubicat a Perú.

"Tinguérem confirmació d'això analitzant fotos de satèl·lit i visitant el lloc al març", explicà Masato Sakai, professor assistent a la Universitat de Iamagata.

Moltes de les noves formes van ser descobertes en el sud de la planura de Nasca, lluny de la zona més freqüentada pels turistes, on centenars de línies i imatges foren descobertes en el passat. La majoria de les noves figures són simples línies rectes, però algunes tenen formes desconegudes fins ara, Afegí Sakai


Fotos de satèl·lit

El director de l'equip i professor adjunt d'aqueixa universitat, Masato Sakai, explicà que després de detectar els nous gràfics en fotografies de satèl·lits comercials nord-americans es confirmà la seva existència sobre el terreny a principis d'enguany.

Alguns dels geoglifs, que van ser esborrats parcialment per les rodes dels camions que travessen la regió, presenten línies rectes i triangulars semblants a què decoren els objectes de fang del sud de la zona i es creu que evoquen les bones collites.

Segons l'agència de notícies Kyodo, l'especialista d'arqueologia andina del Museu Nacional d'Etnologia en Osaka, Yuji Seki, afirmà que els nous geoglifs ampliaran els coneixements existents sobre la filosofia del poble nasca.


Patrimoni Universal

Situats a 400 km al sud de Llima, els "geoglifs" de Nasca, considerats patrimoni mundial per la UNESCO des de 1994, ocupen prop de 450 km2.

Aquestes línies i dibuixos, traçats al sòl entre 500 anys abans de Crist i 500 anys després de Crist, constitueixen una de les fonts habituals d'especulació sobre creences en extraterrestres per part dels traficants de misteris i sacerdots de l’ocult .En realitat exerciren una funció ritual vinculada a l'astronomia.

Agències

This page is powered by Blogger. Isn't yours?