<$BlogRSDUrl$>

divendres, de març 03, 2006

Un rumor sobre segrestos atemoreix Santa Coloma de Gramanet
Llegenda urbana

No es parla d'altra cosa. Al mercat, al forn, al quiosc, als bars, a les capelletes. Al barri de Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet els fills caminen aquests dies al costat dels seus pares, que no els treuen l'ull de sobre. Pels carrers corre el rumor que hi ha una banda de dones romaneses que segresten nens i nenes. La bola ha adquirit una magnitud tan gran que ha obligat els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Santa Coloma a haver-ho de desmentir públicament.

Dimecres, els veïns de Singuerlín interrompien la trajectòria dels cotxes patrulla dels mossos per preguntar-los pel segrest dels nens. Les trucades d'angoixa al 088 no van parar en tot el dia.

"És rotundament fals que s'hagin produït a Santa Coloma segrestos de nens". Amb aquesta rotunditat es va expressar ahir l'inspector en cap de la comissaria dels Mossos de Santa Coloma, Emili Teixidó. "S'ha d'anar amb molt de compte amb els rumors. Parlar-ne els pot avivar, però quan alteren tant la tranquil.litat dels ciutadans és millor sortir a desmentir-los", va apuntar.

MERCAT DEL DIJOUS

Els rumors van començar dijous de la setmana passada, jornada de mercat a Singuerlín. "Hi havia una àvia amb el seu nét en un cotxet i, quan va anar a pagar la compra, al girar-se, el cotxet ja no hi era. Se'l van emportar unes romaneses. Al final, els mossos van trobar el nen a l'altura del parc d'Europa", relatava ahir amb passió i tota mena de detalls Silvia Barroso, propietària de la papereria que hi ha a prop del col.legi Sagrada Família. La seva botiga és un centre de pelegrinatge de totes les mares i els pares que van a buscar els fills al col.legi. Només parlen de nens desapareguts.

¿Però vostè coneix l'àvia? "Jo no. La veritat és que jo no vaig veure res. Però algunes mares sí que la van veure. Aquesta que entra, per exemple", continuava Barroso. ¿Vostè la coneix? "No exactament, a mi m'ho han explicat. No ha estat l'únic cas. Davant del col.legi Salvatella en van segrestar un altre. I també es van emportar una nena d'11 anys del carrer d'Aguilar", responia Carmen Bautista, davant d'un cor de mares i fills amb els ulls molt oberts.

La psicosi és tan gran que el cap de la policia municipal, Roberto Jorge, va telefonar dimecres als directors de tots els centres educatius de Singuerlín per desmentir el rumor.

¿És una casualitat o és intencionat? "No ho sé, de veritat. M'imagino que és una casualitat, però la veritat és que la gent està angoixada i això no és bo", va declarar l'inspector dels Mossos a EL PERIÓDICO. Ahir, al sortir del col.legi de la Sagrada Família, dues professores van reconèixer que els nens estaven "intranquils" i que elles mateixes havien hagut de desmentir els rumors a la classe.

Maite Navas, mare d'un escolar, l'hi va anar a preguntar directament a un amic, policia municipal. "Em va dir que era mentida. Però penso que si fos veritat tampoc ho dirien per no espantar-nos. No sé, és un embolic. Jo, de veritat, tinc por".

Mayka Navarro, El Periódico de Catalunya


This page is powered by Blogger. Isn't yours?