<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de març 25, 2006

Troben un 'vaixell fantasma' abandonat en aigües d'Austràlia

Sydney.- Oficials duaners australians informaren aquest dissabte sobre la troballa d'un 'vaixell fantasma, sense tripulació ni senyals d'una recent presència humana a bord, a la deriva en aigües d'Austràlia.

El 'Jiang Seng', un vaixell de càrrega de 80 metres d'eslora, va ser trobat en aigües del Golf de Carpentària, en l'extrem nord-est d'Austràlia, i segons els duaners, portava abandonat almenys una setmana.

És el segon 'vaixell fantasma trobat en aigües australianes des del descobriment de la nau taiwanesa 'High Aim Six', prop de les costes d'Austràlia Occidental en 2003.

En el cas del 'High Aim Six' mai es trobà una explicació sobre allò que s'ha succeït amb la seva tripulació, que tampoc mai va ser trobada.

Els agents duaners no trobaren a l'interior del 'Jiang Seng' cap senyal que hagués sigut usat en activitats il·legals de pesca o de contraban d'immigrants.

"Hi ha una corda de remolc tallada al front de la nau", assenyalà un portaveu dels serveis duaners, que creuen que el vaixell ja estava sent remolcat, sense la seva tripulació a bord, quan la corda es trencà i quedà abandonat a la seva sort.

Les autoritats costeres australianes no pogueren descobrir, fins al moment, el país de registre del 'Jiang Seng', el nom del qual trobaren gràcies a alguns objectes trobats a bord.

"Trobàrem una gran quantitat d'arròs a bord, per la qual cosa creiem que el vaixell probablement era utilitzat per a abastar amb aliments i combustible a pesquers que operen fora de les aigües australianes", agregà el portaveu.

Agència AFP


This page is powered by Blogger. Isn't yours?