<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de març 25, 2006

Més sobre la vergonya nacional

La Federació de Teràpies Naturals dóna suport al decret de la Generalitat que regula el sector


La Federació d’Associacions de Professionals de Teràpies Naturals de Catalunya (Tenacat) –que aglutina uns 3.500 dels 6.000 professionals que exerceixen aquest tipus d’activitats– va mostrar ahir el seu suport a l’esborrany del nou decret que regularà el sector i que el Departament de Salut va presentar avui fa una setmana. La Tenacat va explicar que, «com en tots els processos de canvi», hi ha una part del col·lectiu «que hi està d’acord i una altra que ho rebutja, perquè veu en perill els seus interessos personals». Pel col·lectiu, «s’ha fet una bona feina» i creuen que ara només queda «polir-lo».

Aquest punt de vista contrasta amb la del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) que els darrers dies ha manifestat la intenció d’impugnar la norma. El col·legi agrupa 600 metges acupuntors, homeòpates i naturistes que estan a favor de regular el sector però que d’altra banda es queixen que «s’obriran les portes de la pràctica sanitària a persones que no estan qualificades per exercir», va denunciar Assumpte Mestre, presidenta de la secció de metges homeòpates.

El Col·legi d’Infermeria, en canvi, s’aproxima més a la visió de la Tenacat. Aquest col·lectiu es mostra satisfet perquè «per fi es regularà la situació dels professionals que exerceixen des de fa temps com a tal» va explicar Núria Rossel, del Consell de Teràpies Natural.

El Punt.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?