<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de març 29, 2006

L'elecció com a Gran Mestre maço d'un conegut simpatitzant del PP provoca una crisi en la Gran lògia d’Espanya

La recent elecció com a Gran Mestre dels maçons a Espanya de Josep Carretero -un conegut simpatitzant del Partit Popular que s’alinea amb les tesis del sector més ultra dels populars- ha provocat una crisi en la maçoneria espanyola. Si es compleix el guió, Carretero hauria de prendre possessió del seu càrrec el proper dos d’abril.

Carretero ha estat elegit al capdavant de la Gran Logia d’Espanya, amb seu a la Gran Via de Barcelona, mitjançant pràctiques criticades per la seva oposició. Fonts de la maçoneria han informat a El Debat.com que el candidat hauria pagat els viatges als membres anglesos -afins a Carretero- que resideixen a les illes i a la costa mediterrània per acudir a la votació celebrada a Barcelona. També hauria cobert la seva estada, amb barra lliure inclosa, a l’Hotel Barceló-Sants, tradicional feu de les celebracions del PP català.

D’altra banda, l’elecció de Carretero s’ha cobrat la destitució del secretari de la Gran Logia anglesa. Tot per haver escrit i enviat un carta recomanant als votants anglesos i residents a Espanya que es decantessin per la candidatura de Carretero.

L’elecció del nou Gran Mestre va constituir una gran sorpresa. No obstant això, l’oposició confia que Carretero no pugui formar equip de govern per l’aïllament del qual és víctima en saber-se la seva ideologia. Els seus detractors confien que es vegi obligat a presentar la seva dimissió abans del proper dos d’abril.
El Debat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?