<$BlogRSDUrl$>

dilluns, de març 27, 2006

La ridícula superficialitat del segle XXI omple els escenaris relacionats amb la pel·lícula El Codi da Vinci

"Des del punt de vista objectiu", destaca Rovell Griffith-Jones, "les tesis sobre Jesucrist de Donen Brown no aporten res". Però, d'altra banda, El Codi da Vinci és per a l'església dels Templers, prop de Fleet Street a Londres, "una vertadera benedicció". "Vénen milers de persones i això és meravellós", s'alegra el responsable d'aquest temple anglicà.

Una eufòria semblant es respira en altres escenaris de la novel·la El Codi da Vinci, que arribarà als cine el pròxim maig, després de la seva estrena al Festival de Cannes.

Des de Londres fins a la ciutat escocesa d'Edimburg, amb la pròxima capella de Rosslyn, passant per Lincoln, la catedral de la qual s'utilitzà en el rodatge per a simular els interiors de l'Abadia de Westminster, en totes parts creix la febre per la pel·lícula.

I el sector turístic aplaudeix amb entusiasme. S'espera un 'boom' de visitants fins i tot als llocs que no apareixen en el llibre però que van ser utilitzats com a localització per a rodar la versió cinematogràfica.

Entre aqueixos llocs, figuren els ostentosos castells de Belvour Castle i Burghley House, al comtat de Lincolnshire. El director Rom Howard rodà allí escenes que estan ambientades a la residència papal de Castelgandolfo, prop de Roma, així com a la casa d'estiu de l'assassinat director del Louvre Jacques Saunière i a la residència del milionari historiador anglès Sir Leigh Teabing, Château de Villette, prop de París.

"Aquí menjà Tom Hanks", anuncia orgullós Steve Johnson, propietari del restaurant 'Epernay', especialitzat en peix, en Lincoln, nord-oest d'Anglaterra. "La seva esposa i els seus fills també estigueren aquí. Tots van ser increïblement amables".Allí on Hanks, que encarna el protagonista de la història, Robert Langdon, menjà en Gran Bretanya, els amos dels restaurants destaquen la taula a què s'assegué.

Alan Ritson, propietari del restaurant 'Old Bakery' en Lincoln, té quelcom millor encara per a oferir. El director Howard i l'actor Ian McKellen, que interpreta a Leigh Teabing, li ajudaren a reunir els autògrafs de tot l'equip en una edició de butxaca de la novel·la. "El llibre se subhastarà en Internet abans de l'estrena de la pel·lícula", Digué Ritson . "Per a fins benèfics, clar".

"Costa unes 50.000 lliures per setmana mantenir oberta aquesta catedral", es llegeix en un cartell en l'ostentosa i necessitada reformes catedral de Lincoln. Pel rodatge, entrà molts diners. Però s'espera més.

"La xifra de visitants augmentarà, ni bé la pel·lícula mostre a tot el món que estem a la mateixa altura que Westminster", digué el responsable de l'església, John Campbell. "En el futur oferirem visites guiades sobre El Codi da Vinci i una exposició sobre el rodatge".El fet que l'Església com a institució no surti molt ben aturada en el llibre de Brown no preocupa als anglicans. "És crític, però això motiva les persones a ocupar-se de la nostra religió", Diu Campbell. "Fora d'una monja catòlica del veïnat, que durant el rodatge féu una guàrdia a la catedral de Lincoln, aquí ningú s'escandalitzà".

Amb el seu 'thriller', Donen Brown despertà de la letargia a la xicoteta capella de Rosslyn, a Edimburg, on Hanks i companyia rodaren durant una setmana.

En aqueix temple, Sophie Neveau (interpretada per Audrey Tautou) s'assabenta de "tota la veritat" sobre la seua descendència de Jesucrist i María Magdalena, així com de la protecció del Sant Grial.

"Abans fèiem una visita guiada quan reuníem prou gent de tant en tant", explica el guia turístic Simon Beaty. "Però mentrestant augmentàrem el personal, hi ha visites guiades cada hora i els autobusos turístics arriben constantment".

Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?