<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de març 08, 2006

Jesucrist té el seu propi parc d'atraccions a Buenos Aires

Buenos Aires.- Enfront del Crist crucificat al capdamunt del Gòlgota, la gentada no pot reprimir la seva admiració i alguns fan el senyal d ela creu . No lluny d'allí, soldats romans vigilen, indiferents a algunes llauradores de túniques bigarrades que venen dolços orientals... és el parc temàtic Terra Santa.

Encara que tan sols la calor podria recordar les costes del Jordán, a la vora del Riu de l'Argent, en Buenos Aires, els creadors del parc temàtic religiós Terra Santa recreen cada cap de setmana un ambient real per a una Jerusalem de pasta de cartó.

Al costat de l'aeroport de la capital argentina destinat a vols nacionals, aquest parc "únic en el món", segons els seus creadors, està enterament dedicat a la religió, principalment cristiana.Encara que en una superfície de set hectàrees també es poden trobar una "mesquita" i una "sinagoga", el parc se centra en el cristianisme i la vida de Jesucrist.

El visitant és invitat des del seu ingrés a assistir al naixement de Jesús en una posada en escena que trobarà al llarg de les "atraccions" de tot el parc.

Al fons d'una gruta, un pessebre de grandària natural i resina de poliester permet reviure la nit de Nadal al costat d'un bou, un burro i Reis Mags articulats, al so del rèquiem de Fauré.

També els assistents poden submergir-se en una "Jerusalem" de fantasia i recórrer els carrerons d'una ciutat on no falta res, des de refrescs a souvenirs de centenars d'efígies que evoquen a la ciutat santa i a Jesús de Natzaret.

Els espectadors poden assistir a la resurrecció de Crist, la crucifixió de la qual està representada al capdamunt d'un tossal -que simbolitza Al Gòlgota- i amb creus de grandària natural.

A la Pasqua, l'actuació es fa més real amb actors que recorren el viacrucis sota les fuetades de soldats romans, processó de la qual fins i tot els visitants poden participar carregant ells mateixos una creu.

"És molt emocionant, la gent plora", assegurà la directora del parc María Antonia Ferro, en una entrevista a AFP.

Miriam, argentina de 44 anys, assistí a l'espectacle de la Ultima Sopar, un altre punt fort de "Terra Santa".

"És Quelcom molt commovedor, i que impacte força", explicà després de veure com un Crist de grandària natural rodejada dels seus apòstols, tots en resina de poliester, trenca el pa i crida als seus deixebles a copiar aqueix gest en memòria d'ell.

"Com a catòlica, m'emociono de veure el que he llegit tantes vegades en la Bíblia", agregà.

Molts dels visitants simplement es vine afectats pel lloc que mostra tres religions monoteistes (el cristianisme, l'islam i el judaisme). "És un lloc molt espiritual un lloc per a l'ànima", assegura la directora del parc.

Els descreguts es passegen curiosos, mentre que els creients adopten una actitud més respectuosa.

El 'mur dels Laments una innombrable quantitat de petits papers que tanquen pregàries. L'ambaixador d'Israel, que va venir a visitar el parc, portà una part del "vertader" Mur de les lamentacions, informà Ferro.

Per la seva banda, l'Església Catòlica donà la seva benedicció al lloc, el qual va ser qualificat per l'arquebisbe de Buenos Aires com un "lloc d'enriquiment cultural i espiritual".

Terra Santa ja ha rebut prop de dos milions de visitants des de la seva creació, en 1999.


Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?