<$BlogRSDUrl$>

dijous, de març 23, 2006

Ha mort Robert Amadou, erudit i ocultiste

El conegut autor francès va morir el passat dia 14 i fou enterrat ahir en el cementiri de Père Lachaise, després dels actes religiosos celebrats en l’església siriana ortodoxa de Montfermeil, en el departament de Seine-Saint-Denis a la regió de l’Illa de França. Amadou era sacerdot d’aquesta congregació cristiana.
Nascut l’any 1924, es va doctorar en etnologia i posteriorment va fer una altra tesi sobre Louis-Claude de Saint-Martin i el martinisme. Tot i que va ocupar alguns càrrecs en institucions acadèmiques, com a creient en l’esoterisme, era escèptic pel que fa a la capacitat del món universitari per a entendre’n la seva complexitat. L’any 1955 va començar a editar la revista La Tour Saint-Jacques des del qual va donar a conèixer diversos autors esotèrics i místics.
Esoterista cristià, Amadou fou crític amb el corrent tradicionalista de René Guenon que cerca l’autèntic esoterisme en l’orient místic. Acceptava l’existència dels fenòmens paranormals, que trobava inútils des del punt de vista pràctics i irrellevants per a la religió. Tanmateix, va dedicar-hi molt de temps ...
La seva bibliografia és extensa i inclou llibres com “Louis-Claude de Saint-Martin et le martinisme” (1946), “L’Occultisme, esquisse d’un monde vivant” (1950), “Raymond Lulle et l’alchimie” (1953), “La parapsychologie” (1954), Les Grands Médiums (1957); La Télépahie (1958), “Trésor martiniste” (1969); “Occident, Orient, parcours d’une tradition” (1987), “Illuminisme et contre-illuminisme au XVIIIe siècle” (1989) i “Le soufisme même” (1991).


This page is powered by Blogger. Isn't yours?