<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de març 05, 2006

Els Nens de Déu mantenen la seua activitat al País Valencià

La ideologia del grup religiós Nens (xiquets) de Déu (NDD) segueix present a València a través de autoanomenats grups missioners. Aquesta aparença cristiana els permet comptar amb ajudes d'empreses, desconeixedores del vertader destí dels seus donatius, i fins i tot difondre els seus materials en col·legis i llibreries catòliques.

Els NDD, canviaren de nom en 1978 pel de La Família de l'Amor, simplificat més tard en La Família. Actualment actuen sota noms com a Comunitats Missioneres del llevant, Famílies Missioneres Cristianes, Associació de comunitats Cristianes Independents o Esperanza de Futur». Tots aquests grups tenen vinculació amb La Família, que en la seua web (www.lafamilia.org, només en espanyol) no oculta la seua relació amb els Nens de Déu i reconeix com el seu fundador a David Berg.

Un d'ells, les autoanomenats comunitats Missioneres de llevant, es presenta en la seua web (www.cmlevante.org, en espanyol i anglès) amb una commovedora història: «Hi havia una família de missioners laics que vivia prop de València (...). Al mateix temps, una altra família vivia a Portugal amb la visió de portar ajuda humanitària les víctimes de la guerra a Bòsnia. Ambdues famílies havien estat servint Jesucrist durant més de vint-i-cinc anys, en diversos camps de missió (...), dedicant tot el seu temps i esforços a aconseguir a la gent amb la Bones Noves de la Salvació de Déu en Crist».

El grup, amb seu a València, demana a través de la xarxa «suport material i financer» per a seguir endavant amb la seua «Obra». Crida, açò sí, l'atenció que una entitat oberta suposadament a la missió i a la col·laboració amb els més necessitats, no oferisca cap forma directa de contacte: en la web no apareixen comptes corrents, ni adreça postal, ni telèfon.

L'única possibilitat de contacte és a través d'un formulari. A més, el grup presenta algunes de les seues activitats de col·laboració amb llocs com Bòsnia, Kosovo o Guinea Equatorial, però, en contra del que sol ser habitual, a penes aporta informació concreta de les seues accions i eludeix identificar el lloc on s'han desenvolupat i les persones que lo han realitzat.

La vinculació d'aquest grup amb La Família es pot establir a través de diversos elements. En primer lloc Comunitats Missioneres de Llevant en el seu apartat de «Notícies locals» afirma que un dels seus «projectes principals» és difondre els materials elaborats per Aurora Productions, entre els que es troba la sèrie de «Les golfes de l'oncle Ivan» i altres vídeos sobre la fi del món. A més també difonen la revista «Connecta't», òrgan oficial de La Família. Una altra de les referències que estableix la seua vinculació directa amb els successors dels Nens de Déu és el particular sistema educatiu elegit per als seus fills, basat en «en cursos acreditats per correspondència» o establint «els seus propis col·legis» en el cas de «comunitats més grans».

Des dels seus orígens aquest grup s'ha caracteritzà per la seua negativa a escolaritzar els seus fills dins del sistema educatiu oficial.


Els orígens de l’organització

La decisió del Palament Europeu d'incloure, en 1984, als Nens de Déu entre les «noves organitzacions que obren sota la cobertura de la llibertat religiosa», va ser una cridada d'atenció sobre les activitats que realitzava aquest grup. El Parlament instava els governs locals a establir un rigorós control sobre els moviments religiosos que es consideren perillosos per a la societat. Una ràpida recerca per internet permet constatar els nombrosos testimonis contraris a la secta que li atribueixen la presumpta promoció de la prostitució, destinada sobretot a aconseguir el favor d'homes acabalats. En pàgines com www.xfamily.org es parla de presumptes pràctiques d'abús sexual de menors i suposats maltractaments dins del grup, fins i tot per part del fundador.

Nens de Déu va ser creada en 1968 per David Berg-«autobatejat» com a Moisès David o Mo-. Aquest pastor evangèlic, nascut en 1919, començà les seues activitats proselitistes en les comunitats hippys de Califòrnia. A partir de 1970, «i per les queixes que començaren a generar-se contra el grup, fugen de Califòrnia», En 1971 Mo dóna l'ordre d'estendre's mundialment, i arriben a Europa. A l'abril de 1972 «i arran de problemes legals que sorgiren en contra del grup en els EUA, Moisès David fuig a la ciutat de Londres, iniciant-se des d'aqueix data un clandestí peregrinar per llocs tals com Canàries, Líbia, Mig Orient, Filipines i que continuà fins a la seua mort, en 1994».

Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?